Στη ΔΕΘ ο Ευ. Βενιζέλος

Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 08:42
UPD:11:13
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

Τη ΔΕΘ επισκέπτεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στις 10:00 π.μ. ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ (αίθουσα ΔΣ της ΔΕΘ HELEXPO), ενώ στις 11:00 π.μ. θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης  (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Αίθουσα «Ολυμπιάς»).

Όσον αφορά στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα επισκεφθεί τη συμπρωτεύουσα την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε χθες στη συμπρωτεύουσα και έλαβε μέρος στις διαδηλώσεις, θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε χθες την 78η ΔΕΘ και μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς έστειλε μήνυμα αισιδοξίας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» και «η οικονομία μετά από εξι χρόνια ύφεσης γίνεται και πάλι ανταγωνιστική».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά επιτυγχάνεται πρωτογενές πλεόνασμα και δεσμεύθηκε ότι το 70% θα πάει, από τις αρχές του 2014, για «ελάφρυνση των αδικιών που έχει υποστεί η κοινωνία».

«Ύψιστη προτεραιότητα είναι να δώσουμε μια ανακούφιση στους χαμηλοσυνταξιούχους. Επόμενη προτεραιότητα να δώσουμε μια ανακούφιση στους ένστολους. Χαμηλοσυνταξιούχοι, ένστολοι, πετρέλαιο, θα δούμε. Εξαρτάται από το πόσο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ενώ σε ό,τι αφορά τη φορολογία παραδέχτηκε ότι τα βάρη των φορολογουμένων το 2013 ήταν δυσβάσταχτα και δεσμεύθηκε ότι «από την επόμενη χρονιά, θα πληρώνουν όλοι πολύ πιο λογικά ποσά».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για «δύο άκρα» που «επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας, ίσα-ίσα τη στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», «καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στο αύριο. Και μένουν γαντζωμένα στο χθες», «κηρύσσουν το μίσος μέσα στην Ελλάδα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα στο εξωτερικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή