Συνδριάζει το ΝΑΤΟ για το θέμα του Ιράκ

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2003 11:41
A- A A+

Τη λήψη μέτρων υποστήριξης μιας ενδεχόμενης αμερικανικής επίθεσης κατά της Βαγδάτης αλλά και για την προστασία της Τουρκίας σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ, θα εξετάσουν σήμερα το μεσημέρι οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η υπηρεσία Τύπου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανακοίνωσε ότι η συνάντηση των 19 πρεσβευτών θα αρχίσει στις 14:00' (ώρα Ελλάδος).

Διπλωματικές πηγές στην έδρα της Συμμαχίας τόνισαν ότι στη σύνοδο θα συζητηθεί το αίτημα της Ουάσινγκτον προς τους εταίρους της να ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους και να διαθέσουν στρατιωτικές βάσεις,λιμάνια και κάθε είδους διευκολύνσεις προς τις αμερικανικές δυνάμεις σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ.

Στη σύνοδο θα συζητηθεί και το αίτημα της Αγκυρας για την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων και συστημάτων αεράμυνας στην Τουρκία.

Το αίτημα της Ουάσινγκτον είχαν μπλοκάρει πριν δύο εβδομάδες η Γαλλία και η Γερμανία και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη σημερινή σύνοδο θα ενταθούν οι πιέσεις για την αλλαγή της στάσης των δύο αυτών χωρών.

Βερολίνο και Παρίσι υποστηρίζουν ότι τα μέτρα αυτά είναι πρόωρα καθώς πρέπει να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ολοκληρώσουν το έργο τους στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή