ΓΣΕΕ: Ευθύνη του Πρωθυπουργού να δώσει λύση για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 13:19
UPD:14:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την εκποίηση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ.

A- A A+

Να δώσει λύση, συμβατή με τις ανάγκες της χώρας, στο θέμα των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ενώ έκανε λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια» αναφορικά με το επίμαχο e-mail της τρόικας.

«Το παιχνίδι όλο δεν βρίσκεται στα χέρια της τρόικας αλλά στα χέρια του Πρωθυπουργού και έχει ο ίδιος την ευθύνη να δώσει λύση. Λύση συμβατή με τις ανάγκες της χώρας και με τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει οικονομική ανασυγκρότηση», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι σωματείων για το θέμα.

«Υπάρχει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, μια προσπάθεια που γίνεται να πειστούμε ότι μέσω mail ο Ματίας Μόρς και ο Τρα κυβερνούν την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι και τα ΕΑΣ και η ΛΑΡΚΟ θα μεταβληθούν «σε ένα νέο Σκαραμαγκά». «Ενώ υπάρχει η απόλυτη δυνατότητα παραγωγικής διεξόδου και ανάπτυξης αυτών των επιχειρήσεων, χειρουργικά θα αφαιρεθούν δυνατότητες ίσως εμπορικής δραστηριότητας που θα έδιναν κέρδη και ανάπτυξη στις εταιρίες, επειδή δήθεν έτσι θέλει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού», σημείωσε.

Από την πλευρά του πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αμυντικές βιομηχανίες, που αύριο θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Δεν θα επιλέξουμε συνθήκες καλύτερης σφαγής» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου Γιάννης Στεφανόπουλος, εξηγώντας ότι διαφωνούν και με την πρόταση της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» και της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία, που θα οδηγήσει στον «τεμαχισμό» και τη «διάλυση» των επιχειρήσεων.

Τέλος, οι πρόεδροι των σωματείων στα ΕΑΣ Παναγιώτης Δούκας και στην ΕΛΒΟ Θεόδωρος Αλιόγκας αντέκρουσαν με οικονομικά στοιχεία τα επιχειρήματα της τρόικας και της κυβέρνησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αμυντικές βιομηχανίες και υποστήριξαν ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, χωρίς απολύσεις, και να γίνουν βιώσιμες και κερδοφόρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή