Μετά την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ η απάντηση στην τρόικα

ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ βάζουν στην ατζέντα του Πρωθυπουργού τις «κόκκινες γραμμές»
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 11:04
UPD:11:06
fosphotos/Menelaos Myrillas
A- A A+

Για τη Δευτέρα, μετατίθεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

Αυτό γίνεται πρώτον λόγω της αυριανής ομιλίας του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ και δεύτερον διότι το υπουργείο Οικονομικών - στα χέρια του οποίου πέρασε η υπόθεση - θέλει χρόνο προκειμένου η προτεινόμενη λύση να είναι εν γνώσει και της τρόικας, ώστε να αποφευχθεί ένα ακόμη επικοινωνιακό ολίσθημα.

Η κυβέρνηση επέλεξε μάλλον σκοπίμως να ανεβάσει τους τόνους στο θέμα, με σκοπό να εντάξει στην ατζέντα του Πρωθυπουργού τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» έναντι των δανειστών μας. Είναι κάτι στο οποίο θα αναφερθεί αύριο ο Αντώνης Σαμαράς.

Για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό, ένας ακόμη πονοκέφαλος είναι οι  συνεχείς δηλώσεις  ευρωπαίων αξιωματούχων για την ελληνική κρίση. Δεν βοηθούν λέει η κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές στο τέλος του μήνα. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις για τη μείωση των επιτοκίων που πληρώνει η χώρα μας για παλαιά δάνεια. Ή Ελλάδα πληρώνει επιτόκιο ίσο με το 3μηνο Euribor του 0,22-0,23% συν ένα περιθώριο 0,5 μονάδων. Εάν αφαιρεθεί αυτό το περιθώριο, η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει 265 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό του ελληνικού χρέους των 305 δισ.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για καθολική αποτυχία του προγράμματος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ανά πάσα στιγμή σε εκλογές.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα αφήσει τον χρόνο να τρέξει ως τις ευρωεκλογές και ότι είτε εντός του 2013, είτε τους πρώτους μήνες του 2014 έως τις ευρωεκλογές, θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή