Αυτονομία 644 χλμ. σε συνθήκες πόλης για το Tesla S

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 16:57
UPD:16:57
REUTERS/NOAH BERGER
A- A A+

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτροκίνητου Tesla S και ο γιος του ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επαληθεύσουν και με το παραπάνω τον ισχυρισμό της Tesla Motors, ότι το μοντέλο έχει αυτονομία 400-480 χιλιομέτρων με μόνο μία φόρτιση, οδηγώντας το για 680 χιλιόμετρα, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να χρειαστεί πρίζα. 

Φοιτητές από το ολλανδικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν σκέφτηκαν, προ ημερών, να κάνουν τη δική τους δοκιμή, αλλά σε πιο ρεαλιστικές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα συνθήκες: οδηγώντας το με μέση ταχύτητα σχεδόν 40 χιλιομέτρων την ώρα, σαν να πήγαιναν δηλαδή στη δουλειά τους, σε ώρα αιχμής.

ATHLONNEDERLAND

Το αποτέλεσμα ήταν να καταρρίψουν το ευρωπαϊκό ρεκόρ - σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης - των 625 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, απόσταση την οποία διένυσαν σε περίπου 16 ώρες καταγράφοντας την προσπάθειά τους σε βίντεο.

Το ρεκόρ αποτελεί πρώτης τάξεως διαφήμιση για την Tesla που μέσα στον Αύγουστο παρέδωσε τα δύο πρώτα Model S εκτός Βορείου Αμερικής, στη Νορβηγία και στην Ολλανδία. Σημειώνεται ότι η τιμή τους στην ευρωπαϊκή αγορά αρχίζει από τις 73.000 ευρώ και φθάνει τις 98.000, μια διαφορά δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε σχέση με την τιμή πώλησης στην αμερικανική αγορά (45.000 - 71.000 ευρώ).

Η εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα και την πρώτη ευρωπαϊκή μονάδα συναρμολόγησής της, στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας. Στη μονάδα θα μπαίνουν οι τελικές πινελιές στα οχήματα που θα έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί θα διανέμονται ανά την Ευρώπη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή