Galaxy Gear: H πρόταση της Samsung στα «έξυπνα» ρολόγια

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 10:09
UPD:10:09
EPA/RAINER JENSEN

Η Samsung φαίνεται να ευελπιστεί όχι τόσο πως το Galaxy Gear θα σημειώσει επιτυχία ως «αυτόνομη» συσκευή, αλλά ότι θα ενισχύσει τις πωλήσεις των κινητών της, οι οποίες σημείωσαν ελαφρά κάμψη.

A- A A+

Την πρότασή της στον ανερχόμενο χώρο των smartwatch- «έξυπνων» ρολογιών-  παρουσίασε η Samsung, εν όψει του ανοίγματος στο κοινό της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών IFA 2013 στο Βερολίνο.

Το Galaxy Gear διαθέτει έγχρωμη οθόνη που προβάλλει στο χρήστη ενημερώσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωνητικές κλήσεις και χρήση εφαρμογών. Επρόκειτο για μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες συσκευές του χώρου, καθώς η Samsung αποτελεί τον παγκόσμιο «κυρίαρχο» στον κόσμο των smartphones- και με την κίνησή της αυτή αποκτά το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της στα smartwatches, που περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα, όπως η Microsoft, η Apple και η Google.

EURONEWSGREEK

Η εταιρεία χαρακτήρισε τη συσκευή ως «fashion icon», ωστόσο ειδικοί του χώρου επισημαίνουν ότι το γεγονός ότι λειτουργεί στην ουσία ως «αξεσουάρ» άλλων Android συσκευών της Samsung (smartphones και tablets) και όχι αυτόνομα ενδεχομένως να περιορίσει την απήχησή του στο ευρύ κοινό.

SEE ALL

H πώληση του Galaxy Gear θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου και το κόστος του θα ανέρχεται στα 299 δολάρια. Διαθέτει οθόνη αφής OLED 1,63 ιντσών, κάμερα των 1,9 megapixel, ηχείο, μικρόφωνο και έχει τέσσερα gigabytes εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον χρήστη για να πραγματοποιήσει κλήσεις χωρίς να βγάλει το κινητό του από την τσάντα ή την τσέπη του. Θα συνοδεύεται από περίπου 70 εφαρμογές και θα μπορεί να παρέχει στον κάτοχό του βασικές λειτουργίες όπως η λήψη φωτογραφιών, hands-free τηλεφωνικές κλήσεις και υπηρεσίες instant messaging. Συνδέεται με τις νέες συσκευές της Samsung μέσω Bluetooth. Ωστόσο, δεν διαθέτει κυρτή ή εύκαμπτη οθόνη, που πολλοί ανέμεναν να δουν στα νέα προϊόντα της εταιρείας. Η διάρκεια της μπαταρίας του ανέρχεται στις 27 ώρες «κανονικής» χρήσης.

REUTERS

Η Samsung φαίνεται να ευελπιστεί όχι τόσο πως το Galaxy Gear θα σημειώσει επιτυχία ως «αυτόνομη» συσκευή, αλλά ότι θα ενισχύσει τις πωλήσεις των κινητών της, οι οποίες σημείωσαν ελαφρά κάμψη. Αξίζει να σημειωθεί πως τα «αποκαλυπτήρια» του Galaxy Gear έλαβαν χώρα λίγες ημέρες πριν τις 10 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία για την οποία η «μεγάλη αντίπαλος» Apple έχει προγραμματίσει εκδήλωση κατά την οποία αναμένεται να παρουσιάσει νέες συσκευές.

Προτεινόμενα για εσάς