Τρινκέρι: «Μάθημα για μας η νίκη της Φινλανδίας»

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 22:52
UPD:05/09/2013 12:52
HellenicBF
A- A A+

Ικανοποιημένος από τη νίκη της εθνικής στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ έμεινε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκέρι.

Ο Ιταλός προπονητής στάθηκε στο κακό πρώτο πεντάλεπτο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρώτο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Φιλναδία και την Τουρκία, όπου οι Σκανδιναβοί έκαναν τη μεγάλη έκπληξη.

«Μπήκαμε πολύ άσχημα στο ματς. Στη συνέχεια, όμως, ήμασταν σοβαροί, παίξαμε καλή άμυνα για 30 λεπτά, αλλά δεν κάναμε το ίδιο και στην επίθεση. Η άμυνά μας ήταν συμπαγής και κάναμε τη δουλειά μας. Η Σουηδία ήταν αουτσάιντερ, εμείς φαβορί και φέραμε σε πέρας την αποστολή μας. Σεβαστήκαμε τον αντίπαλό μας. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως όποιος ερχόταν από τον πάγκο μπορούσε να προσφέρει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έτσι μπορείς να παίξεις χωρίς σκαμπανεβάσματα», τόνισε αρχικά ο Αντρέα Τρινκέρι και συνέχισε:

«Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που παίξαμε. Το ματς της Φινλανδίας με την Τουρκία ήταν ένα καλό μάθημα για μας. Στην αρχή ο Τέιλορ σκόραρε από τα αποδυτήρια, αλλά δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και στο τέλος πήραμε τη νίκη, σιγά-σιγά, άμυνα με άμυνα, επίθεση με επίθεση».

FIBAEUROPETV

Αναφερόμενος στον αυριανό αγώνα με τη Ρωσία τόνισε: «Ο αντίπαλός μας παίζει αρκετά γρήγορο μπάσκετ, έχει φρεσκάδα. Εείς παίζουμε λίγο διαφορετικά, λίγο πιο αργά. Το κλειδί για μας είναι να κρατήσουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας.»

Επανέλαβε γι' άλλη μια φορά ότι «ποτέ δεν είπα πως το μετάλλιο είναι ο στόχος μας. Είπα ότι είναι φιλοδοξία. Οι πιο δυνατοί αντίπαλοι είναι η Ισπανία, η Σερβία, η Λιθουανία, η Σλοβενία, η Γαλλία, η Ρωσία. Ακόμη και η Φινλανδία που είδαμε σήμερα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις