Eυρωμπάσκετ: «Περίπατο» η Ελλάδα με Σουηδία

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 20:29
UPD:21:18
EUROKINISSI/Thanassis Stavrakis

Στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Με το... δεξί μπήκε η εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, καθώς στην πρεμιέρα του Δ΄ ομίλου νίκησε άνετα τη Σουηδία με 79-51.

Εάν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα πέντε λεπτά του ματς, όπου η ελληνική ομάδα μπήξε κάπως αγχωμένη στο γήπεδο, στη συνέχεια έκανε...πάρτι στην άμυνα των Σουηδών και μετέτρεψε σε «περίπατο» την αναμέτρηση. Αύριο το βράδυ στις 10 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία, σε ένα σαφώς πιο δύσκολο ματς, άσχετα με τις ηχηρές απουσίες που έχει η ομάδα του Βασίλι Καράσεφ.

Οι Σουηδοί μπήκαν...με φόρα στο ματς και με δύο τρίποντα του Τέιλορ πέρασαν μπροστά 6-0, ενώ στη συνέχεια ξέφυγαν με 11-5. Ο εκνευρισμός ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στις προσπάθειες των Ελλήνων παικτών, οι οποίοι για 3 λεπτά δεν μπορούσαν να σκοράρουν. 

FIBAEUROPETV

Σιγά-σιγά η εθνική ομάδα άρχισε να βρίσκει τα «πατήματά» της στο παρκέ και με σερί 9-0 μετέτρεψε το εις βάρος της 6-11 σε 15-11, ενώ με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου η διαφορά άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις (25-13), ενώ αργότερα «εκτοξεύθηκε» και στο +16 (34-18). Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και παρά την προσπάθεια των Σουηδών να μειώσουν (21-34), το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να παίρνει τη μεγαλύτερη διαφορά (39-21).

FIBAEUROPETV

Ο προπονητής της Εθνικής Αντρέα Τρινκέρι και οι Σουηδοί Τζέφερι Τέιλορ και Γιόνας Γιερέμπκο σχολιάζουν τον αγώνα

Παρά τη μεγάλη διαφορά στο σκορ η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι δεν...κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο και με σοβαρότητα σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα έφτασε στην επιβλητική νίκη. Περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς η διαφορά έφτασε στην ανώτερη τιμή της (79-45) και στο σημείο εκείνο οι διεθνείς έριξαν κάπως το ρυθμό τους, έτσι ώστε να είναι πιο ξεκούραστοι στον αγώνα με τους Ρώσους.

FIBAEUROPETV

Η καλύτερη φάση του αγώνα με πρωταγωνιστές τους Νίκο Ζήση και Λουκά Μαυροκεφαλίδη

FIBAEUROPETV

To κάρφωμα του αγώνα από τον Κώστα Παπανικολάου

O Σπανούλης πρώτος σκόρερ

Ο Βασίλης Σπανούλης με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ με 12 πόντους τελείωσε τον αγώνα ο Γιάννης Μπουρούσης. Αξίζει να επισημανθεί  ότι και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αντρέα Τρινκέρι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς το σουηδικό καλάθι, δείχνοντας πολυφωνία στην επίθεση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις