Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση των Παπαπέτρου και Αγραβάνη

Οι 19χρονοι φόργουορντ υπέγραψαν για πέντε χρόνια
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 21:44
UPD:21/08/2013 15:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Π. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Δημήτρης Αγραβάνης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σε επένδυση για το μέλλον προχώρησε ο Ολυμπιακός, που ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του τους 19χρονους διεθνείς φόργουορντ Γιάννη Παπαπέτρου και Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο νεαρός αθλητής υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι θα καταβάλουν στον Πανιώνιο για την απόκτησή του ποσό περίπου 150.000 ευρώ.

Ο Αγραβάνης (20/12/1994, 2.08μ.), ο οποίος θεωρείται από τα νέα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, μεταγράφηκε πέρυσι από το Μαρούσι στον Πανιώνιο έχοντας μέσο όρο στην Α1 1.3 πόντους και 1.4 ριμπάουντ στα 6.5 λεπτά που αγωνιζόταν με τους «κυανέρυθρους» στο πρωτάθλημα.

Επίσης, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καταγράφοντας 9.8 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21.1 λεπτά ανά αγώνα. 

«Αισθάνομαι υπέροχα που ανήκω πλέον στους πρωταθλητές Ευρώπης. Τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα για μένα, αλλά είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά και να δικαιώσω όσους με πιστεύουν και μου έδωσαν μια θέση στο ρόστερ της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης», ήταν η πρώτη δήλωσή του στην ιστοσελίδα της νέας ομάδας του.
 
«Ο Ολυμπιακός τα τελευταία δέκα χρόνια επενδύει σε νέα παιδιά με μεγάλη επιτυχία, πιστεύουν τους νέους παίκτες κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό όταν έρθει η στιγμή να αποφασίσεις για το μεγάλο βήμα. Η φανέλα του Ολυμπιακού έχει πολύ μεγάλο βάρος και θα είναι δύσκολα για μένα. Θα δουλέψω όμως σκληρά, θα ακούω τους προπονητές μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω», συμπλήρωσε.

Μετά την ανακοίνωση για τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο Ολυμπιακός κοινοποίησε τη συμφωνία του και με τον Γιάννη Παπαπέτρου. Ο 19χρονος φόργουορντ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» επιλέγοντας τον πρωταθλητή Ευρώπης, αντί του πανεπιστημίου Τέξας στο Οστιν, τη φανέλα του οποίου φορούσε την περασμένη σεζόν. Πέρυσι στο πανεπιστήμιο του Τέξας είχε 8,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα.

Ο Παπαπέτρου έχει γεννηθεί στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου του 1994 και έχει ύψος 2.06. Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως έχει ιδιαίτερο ταλέντο και στο μέλλον θα μπορούσε να καλύψει το κενό που άφησε ο Κώστας Παπανικολάου στη θέση «3». Ο Γιάννης Παπαπέτρου ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Εσθονία. Σε 10 αγώνες με τη φανέλα της Εθνικής είχε 15.9 πόντους (59.4% στα δίποντα, 33.9% στα τρίποντα), 5.3 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.7 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής μ.ο. ανά αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις