Ανοικτό το ενδεχόμενο ενημέρωσης της Βουλής για τη Συρία

Δηλώσεις της Φ. Γεννηματά στη Βουλή
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 11:45
UPD:11:52
Eurokinissi

Η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενημέρωσης της Βουλής για το ζήτημα της επέμβασης στη Συρία.

A- A A+

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ενημέρωσης της Βουλής για το ζήτημα της επέμβασης στη Συρία η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση για τη συμφωνία ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ε.Ε..

Τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή ζήτησαν σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για πολιτική λύση. «Η κυβέρνηση έχει σταθερή θέση και αυτό πρότεινε: να δοθεί πολιτική λύση στο αδιέξοδο που είναι τραγωδία. Η διεθνής κοινότητα και η κυβέρνηση καταδίκασε τη χρήση χημικών», είπε και δεσμεύθηκε ότι «θα υπάρχουν ενημερώσεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών έχει ενημερώσει ότι θα ενημερώσει την επιτροπή. Δεν υπάρχει αιφνιδιασμός».

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Γεννηματά υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ και σχολίασε: «Δεν κατανοώ την τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ». «Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όταν πριν 2 χρόνια ζητούσαν παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί το καθεστώς και τώρα λένε τα αντίθετα;», ρώτησε.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ενημερώνει τη Βουλή και το λαό, σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εντάσσεται στην κατηγορία των προθύμων για επίθεση στη Συρία».

Για επέμβαση «επέμβαση των αμερικανοσιωνιστών στην Συρία», οι οποίοι «θα επιβάλουν το νεοταξικό τους δόγμα όπως το έκαναν και στην Γιουγκοσλαβία», έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης δηλώνοντας ότι «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής».

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με την ιμπεριαλιστική πολιτική, επανέλαβε ο Ειδικός Αγορητής του κόμματος Σπ. Χαλβατζής.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή