Ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 17:23
UPD:17:25
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η επίθεση στις 21/8/13 στην Συρία με χημικά όπλα αποτελεί «καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια», αλλά «δεν είναι έργο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να «εντοπίσει» τους αυτουργούς».

A- A A+

Για τις «απρόβλεπτες συνέπειες» που θα δημιουργούσε στην περιοχή στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία προειδοποιεί η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με ψήφισμά της, καλώντας τον ελληνικό λαό να διατρανώσει την αντίθεση του στα σχέδια πολέμου.

Όπως τονίζει στο ψήφισμά της η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, οι τελευταίες εξελίξεις στην Συρία «αποδεικνύουν ότι ο ΟΗΕ συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο για τις ΗΠΑ και την ‘συμμαχία των προθύμων χωρών’ που ακλουθούν και παραβιάζουν ρητά και κατηγορηματικά για πολλοστή φορά  την διεθνή νομιμότητα και την ιδρυτική χάρτα του ΟΗΕ, με μονομερής πολεμικές ενέργειες έναντι  τρίτων χωρών».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η επίθεση στις 21/8/13 στην Συρία με χημικά όπλα αποτελεί «καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια», αλλά «δεν είναι έργο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να «εντοπίσει» τους αυτουργούς».

«Ο βραβευμένος με το νόμπελ ειρήνης Πρόεδρος Ομπάμα δεν μπορεί να πείσει ούτε την πλειοψηφία της κοινής γνώμης στη χώρα του για την ανάγκη διεξαγωγής στρατιωτικής δράσης στη Συρία», σημειώνεται στο ψήφισμα.

Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση ότι αντί να πρωτοστατήσει σε μια πολιτική λύση, «φαίνεται έτοιμη να σύρει τη χώρα σε περιπέτεια, να την εμπλέξει σε ιμπεριαλιστικούς πόλεμους παρέχοντας στρατιωτικές διευκολύνσεις».

«Είναι φανερό, αν και τραγικό, πως η αιτιολογική βάση της κυβερνητικής συμπεριφοράς, είναι η ελπίδα εύνοιας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Κάνουν εγκληματικό λάθος. Πόλεμος κατά της Συρίας, ανεξάρτητα από τις ‘χειρουργικές’ προθέσεις των εμπνευστών του, θα δημιουργήσει απρόβλεπτες επιπτώσεις στην περιοχή», επισημαίνει.

Υπογραμμίζει τέλος ότι ζητούμενο αποτελεί η άμεση κατάπαυση του πυρός και ο τερματισμός του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, καθώς και η άμεση έναρξη ειρηνικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφασίσουν δημοκρατικά  για το μέλλον της χώρας τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή