Σε επίπεδα ρεκόρ η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 10:58
UPD:11:12
EPA/JAPAN NUCLEAR REGULATION AUTHORITY / HANDOUT

Οι μετρήσεις έδειξαν ραδιενέργεια 2.200 μιλισιβέρτ. Το προηγούμενο υψηλότερο επίπεδο στις περιοχές των δεξαμενών ήταν το Σάββατο στα 1.800 μιλισιβέρτ.

A- A A+

Στα υψηλότερα επίπεδά τους έφθασαν οι τιμές ραδιενέργειας γύρω από τις δεξαμενές που περιέχουν μολυσμένο νερό στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σύμφωνα με την ιαπωνική ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια.

Οι μετρήσεις έδειξαν ραδιενέργεια 2.200 μιλισιβέρτ. Το προηγούμενο υψηλότερο επίπεδο στις περιοχές των δεξαμενών ήταν το Σάββατο στα 1.800 μιλισιβέρτ.

Αμφότερα τα επίπεδα αυτά είναι αρκετά για να σκοτώσουν μέσα σε διάστημα ωρών έναν άνθρωπο χωρίς στολή προστασίας.

Οι εστίες υψηλής ραδιενέργειας επεκτάθηκαν σε τρεις περιοχές όπου βρίσκονται εκατοντάδες δεξαμενές που είχαν κατασκευαστεί εσπευσμένα και περιέχουν νερό το οποίο είναι μολυσμένο, καθώς το Μάρτιο του 2011 είχε χυθεί πάνω στους λιωμένους πυρήνες τριών αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού Νταϊίτσι της Φουκουσίμα.

ALJAZEERAENGLISH

Η αύξηση των επιπέδων της ραδιενέργειας και διαρροές στο σταθμό έχουν προκαλέσει διεθνή ανησυχία και η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα διαθέσει σχεδόν 500 εκατ. δολάρια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις αυξανόμενες ποσότητες του μολυσμένου νερού.

Στην Ιαπωνία αυξάνονται οι φωνές που την καλούν να ζητήσει εμπειρογνωμοσύνη από το εξωτερικό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των διαρροών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή