Ιαπωνία: Έκλεισε ένας από τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες στο εργοστάσιο Οχί

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 06:19
UPD:06:23
A- A A+

Έκλεισε ο ένας από τους δυο εν ενεργεία πυρηνικούς αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kansai Electric Power (Kepco).

Η λειτουργία του αντιδραστήρα 3 τερματίστηκε ώστε να ξεκινήσει η συντήρησή του. Οι διαδικασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί και ολοκληρώθηκαν με το κλείσιμό του νωρίς το πρωί της Τρίτης, ανέφερε αξιωματούχος της εταιρείας.

Το κλείσιμο του πυρηνικού αντιδραστήρα έχει ως στόχο να επιτρέψει στον διαχειριστή να προετοιμαστεί για τις υποχρεωτικές επιθεωρήσεις μετά από 13 μήνες συνεχούς λειτουργίας. Η ημερομηνία επαναλειτουργίας του αντιδραστήρα δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο δεύτερος αντιδραστήρας που είναι ακόμη σε λειτουργία, δηλαδή η μονάδα 4 στο πυρηνικό εργοστάσιο Οχί, αναμένεται να κλείσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο αντιδραστήρας 3 του πυρηνικού εργοαστασίου τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία την 1η Ιουλίου 2012 και ήταν η πρώτη πραγματική «ανάκαμψη» του πυρηνικού προγράμματος της Ιαπωνίας που σήμανε το τέλος μιας σύντομης περιόδου χωρίς την ατομική ενέργεια εξ αιτίας του δυστυχήματος της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή