Δεν τίθεται θέμα αποστολής κυανόκρανων στο Ιράκ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 10:44
A- A A+

Ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Πέτερ Στρουκ δήλωσε σήμερα στην Καμπούλ, ότι δεν τίθεται θέμα αποστολής κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ στην κοινή γαλλο-γερμανική προωτοβουλία για τον αφοπλισμό του Ιράκ, που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 14 Φερβουαρίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Πρόκειται για αύξηση του αριθμού των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ», πρόσθεσε λίγο μετά την άφιξή του στην Καμπούλ, όπου παραβρέθηκε στην ανάληψη της διοίκησης από τη Γερμανία και την Ολλανδία της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF).

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο γερμανικό ραδιόφωνο από την Καμπούλ, ο Στρουκ τόνισε :

«Τα δημοσιεύματα του Τύπου περί κυανόκρανων δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ θα συζητήσουν για το θέμα εκτενώς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Ο καγκελάριος μίλησε επί τούτου με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χθες βράδυ».

«Τα σχέδια (αυτής της γαλλο-γερμανικής προωτοβουλίας) δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, ώστε να μπορούν να τα παρουσιαστούν συγκεκριμένα και με όλες τους τις λεπτομέρειες στους Αμερικανούς», πρόσθεσε.

Το γαλλο-γερμανικό σχέδιο αφοπλισμού του Ιράκ αναμένεται, πριν παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 14 Φεβρουαρίου να παρουσιαστεί λεπτομερώς την προηγουμένη από τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ στους γερμανούς βουλευτές, με την ευκαιρία της συζήτησης στη Μπούντεστανγκ για το Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή