Στη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο Γαλλίας-Γερμανίας, λέει ο Πρόντι

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 11:15
A- A A+

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις το γαλλο-γερμανικό σχέδιο για τη διευθέτηση της ιρακινής κρίσης θεωρώντας ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Ακόμη και αν δεν έχουμε στη διάθεσή μας λεπτομέρειες και δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει ένα πραγματικό σχέδιο, φαίνεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον της συγκρότησης ενός μετώπου που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, την κατεύθυνση της αποφυγής του πολέμου και συγχρόνως της επιβολής σκληρού και αυστηρού ελέγχου επί του Σαντάμ Χουσεΐν, ώστε να μην μεταβληθεί σε απειλή για την ανθρωπότητα».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του για «τις απρόβλεπτες συνέπειες ενδεχόμενης σύρραξης», ανησυχίες τις οποίες συμμερίζεται η πλειοψηφία της διεθνούς κοινής γνώμης.

Ο Ρομάνο Πρόντι κάλεσε τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες «να αναζητήσουν κοινή στάση χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να διασφαλισθεί ούτε η παγκόσμια ειρήνη ούτε μία διαρκής και σταθερή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή