Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των ΟΑΕΔ Ελλάδας-Γαλλίας

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2003 13:22
A- A A+

Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Οργανισμό Απασχόλησης της Γαλλίας (ΑΝΡΕ), υπέγραψε σήμερα στο Παρίσι, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ι. Νικολάου, με τον ομόλογό του κ. Μ. Μπερνάρ.

Η συμφωνία αφορά την μεταφορά τεχνογνωσίας από το γαλλικό Οργανισμό απασχόλησης προς τον ΟΑΕΔ, γύρω από τη λειτουργία των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης, αλλά και για την βελτίωση της ποιότητας όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία των δύο Οργανισμών, καθώς πριν τρία περίπου έτη, η γαλλική υπηρεσία απασχόλησης εκπαίδευσε στελέχη του ΟΑΕΔ στην οργάνωση και λειτουργία της εξατομικευμένης παρέμβασης των ανέργων.

Η νέα συνεργασία των δύο Οργανισμών αφορά τους εξής τομείς :

1. Βελτίωση της λειτουργίας των ΚΠΑ με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα προγράμματα απασχόλησης και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

2. Εσωτερική πιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών απασχόλησης του ΟΑΕΔ με τον καθορισμό συγκεκριμένων προϋποθέσεων (στάνταρς), τις οποίες θα πρέπει να πληροί το κάθε ΚΠΑ.

3. Υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου διοίκησης των Κέντρων Απασχόλησης και εκπαίδευση των Ελλήνων εργασιακών συμβούλων από Γάλλους συναδέλφους τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή