Αίγυπτος: Δικαστική πρόταση για διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Έχει εγγραφεί ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 14:32
UPD:14:52
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Ενας άντρας περνά μπροστά από ένα γκραφιτι που απεικονίζει τον αναπληρωτή καθοδηγητή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Χαϊράτ αλ-Σατερ, στο κέντρο του Καϊρου. Η Αδελφότητα, στην οποία ανήκει και ο ανατραπείς στις 3 Ιουλίου πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, υφίσταται από το 1928 και είχε εγγραφεί τον Μάρτιο ως ΜΚΟ σε απάντηση μήνυσης η οποία είχε κατατεθεί εναντίον της, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε νομική υπόσταση ως οργάνωση.

A- A A+

Τη διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως νόμιμα εγγεγραμμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης εισηγήθηκε τη Δευτέρα αρμόδιο αιγυπτιακό δικαιοδοτικό τμήμα στην αιγυπτιακή δικαιοσύνη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων επτά ημερών και αφορά σχετική αγωγή την οποία είχαν υποβάλει αντίπαλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης.

EURONEWSGREEK

Η Αδελφότητα, στην οποία ανήκει και ο ανατραπείς στις 3 Ιουλίου πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, υφίσταται από το 1928 και είχε εγγραφεί τον Μάρτιο ως ΜΚΟ σε απάντηση μήνυσης η οποία είχε κατατεθεί εναντίον της, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε νομική υπόσταση ως οργάνωση.

Επισήμως η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε τεθεί εκτός νόμου από τη στρατιωτική διακυβέρνηση της Αιγύπτου το 1954.

Η εισήγηση του τμήματος δεν είναι, πάντως, δεσμευτική για την αιγυπτιακή δικαιοσύνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή