Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών στο Κάιρο

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 16:14
UPD:16:36
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και υποστηρικτές του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι φωνάζουν συνθήματα εναντίον του στρατού και του υπουργείου Εσωτερικών.

A- A A+

Η αιγυπτιακή αστυνομία διέλυσε με τη χρήση δακρυγόνων τη σημερινή συγκέντρωση περίπου 30 υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Κάιρο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τις τάξεις των οποίων προέρχεται και ο ανατραπείς από τον στρατό πρόεδρος, κάλεσαν και σήμερα τον πληθυσμό να διαδηλώσει κατά του «στρατιωτικού πραξικοπήματος», ωστόσο πλέον η ικανότητά τους να κινητοποιούν μεγάλα πλήθη έχει μειωθεί έπειτα από δύο εβδομάδες μεγάλης έκτασης κατασταλτικών επιχειρήσεων εναντίον τους και συλλήψεων των ηγετικών στελεχών τους.

Ανταποκριτικής του γαλλικού πρακτορείου δήλωσε ότι περίπου 35 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Σφίγγας, στο κέντρο του Καΐρου, όταν χωρίς να έχουν προβεί σε κάποια βιαιοπραγία η αστυνομία άρχισε να εκτοξεύει δακρυγόνα για να τους απομακρύνει.

«Είμαστε λίγοι επειδή η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.

Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει χθες πως δίνει την αρμοδιότητα στις στρατιωτικές και αστυνομικές περιπόλους να ανοίγουν πυρ κατά βούληση όταν διαπιστώνουν ότι όσοι διαδηλώνουν καταφέρονται εναντίον των δημοσίων αγαθών ή των δυνάμεων της τάξης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή