Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ο παγιδευμένος φάκελος

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 13:32
UPD:13:39
G4PHOTOS

Παγιδευμέμος φάκελος ανεφλέγη το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκα στον Χολαργό. Ο δικαστικός λειτουργός είχε ασχοληθεί με θέματα τρομοκρατίας. Ο φάκελος «βόμβα» είχε αποστολέα τους γιατρούς χωρίς σύνορα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μόλις ο εφέτης ανακριτής πήρε τον παγιδευμένο φάκελο στα χέρια τους εκείνος αναφλέγει χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

A- A A+

Στα ειδικά εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας εξετάζεται ο παγιδευμένος φάκελος που ανεφλέγη το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκα στον Χολαργό.

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛΑΣ που χειρίζεται την υπόθεση, ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε ντοσιέ και αποτελείτο από καλώδια, οκτώ μπαταρίες, διακόπτη πυροδότησης και μικροποσότητα πυρίτιδας από κυνηγετικά φυσίγγια.

Στον φάκελο, που είχε σταλεί από περιοχή της Αθήνας, αναγραφόταν ως αποστολέας η ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο χθεσινός παγιδευμένος φάκελος έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον φάκελο που είχε σταλεί τον Ιούλιο στο κτήριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών και για την εξουδετέρωση του είχε πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ.

Για τον συγκεκριμένο φάκελο «βόμβα» την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Ανυπότακτες Επιθυμίες».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή