Κίνα: Προβληματισμός για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 10:40
UPD:10:54
REUTERS/STRINGER

Επιθεωρητές του ΟΗΕ με αντιασφυξιογόνες μάσκες μεταφέρουν τα ευρήματα που μάζεψαν από το σημείο της επίθεσης με χημικά όπλα, ενώ συνοδεύονται από μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σε συνοικία της Δαμασκού. Η θέση της Κίνας είναι ότι καμία πλευρά δεν θα πρέπει να βιαστεί να κρίνει τα πορίσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σχετικά με τη χρήση χημικών στη Συρία.

A- A A+

Σοβαρούς προβληματισμούς διατυπώνει η Κίνα όσον αφορά στην προοπτική μονομερούς στρατιωτικής δράσης κατά της Συρίας, την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος αναμένει το αποτέλεσμα του ψηφίσματος στο Κογκρέσο.

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών,Χονγκ Λι, οι ΗΠΑ παρέθεσαν στο Πεκίνο τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετικά με τη χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ στην περιοχή της Δαμασκού. 

Η θέση της Κίνας είναι ότι καμία πλευρά δεν θα πρέπει να βιαστεί να κρίνει τα πορίσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σχετικά με τη χρήση χημικών στη Συρία. Σύμφωνα με το Πεκίνο, ο ΟΗΕ θα πρέπει να διενεργήσει μια αντικειμενική και αμερόληπτη έρευνα σε συννενόηση με τη συριακή κυβέρνηση.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή