Β. Σταμάτη: Ήμουν και είμαι μαχητής του φωτός

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 16:06
UPD:18:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

A- A A+

«Είμαι αθώα. Παντελώς αθώα..» ξέσπασε με δάκρυα στα μάτια η Βίκη Σταμάτη στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην αρχή της απολογίας της.

«Το παιδί μου τιμωρείται για το επίθετό του, η απαλλαγή μου θα είναι η δικαίωση μου. Δεν έχω κανέναν άλλον ρόλο εκτός από αυτούς τους ιερούς ρόλους της μάνας και της συζύγου» είπε η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η κ. Σταμάτη, με τρεμάμενη φωνή, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και στον ανήλικο γιο της, που όπως είπε, τιμωρείται γιατί τον λένε Τσοχατζόπουλο.

Όπως ισχυρίστηκε, δεν έχει αποδειχθεί τίποτα σε βάρος της προσθέτοντας πως όλα όσα της καταμαρτυρούν είναι όσα επικαλέστηκε ο Τύπος.

«Όλα είναι αβάσιμα συκοφαντικά και κολάσιμα, με οδήγησαν στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού για 17 μήνες. Είχα απόλυτη πίστη ότι θα είχε αποδοθεί δικαιοσύνη νωρίτερα στο πρόσωπό μου», είπε η Βίκη Σταμάτη.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με τους συγκατηγορουμένους της, αλλά ούτε και με πρόσωπα με τα οποία ο σύζυγός της είχε σχέση, υποστηρίζοντας «ήμουν και είμαι μαχητής του φωτός. Όλες οι ενέργειές μου ήταν στο φως και έγιναν πασίγνωστες. Όλα τα είχα αφήσει στο σύζυγό μου».

Κατά την απολογία της, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Σμπώκο, όπως εκείνος υποστήριξε, ζητώντας οικονομική βοήθεια, ενώ όταν ο εισαγγελέας την ρώτησε «πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζατε την προέλευση αυτών των χρημάτων, όταν αποδείξεις που βρέθηκαν στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου, μαρτυρούν τις αγορές πολυτελών καταναλωτικών αγαθών», εκείνη είπε: «Ο,τι μας καταμαρτυρούν είναι ψευδές και αβάσιμο, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή