Συλλαλητήριο και πορεία κατά των απολύσεων στο δημόσιο

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 15:15
UPD:17:35
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στις απολύσεις και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων», 2.000 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, μέσω της οδού Σταδίου, και της πλατείας Συντάγματος.

Η είσοδος του κτηρίου είχε αποκλεισθεί αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ.

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι η αρχή της νέας περιόδου του αγώνα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, που θα κορυφωθεί με το μαζικό συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς.

EURONEWSGREEK

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδριάζει αύριο, θα καθορίσει τα επόμενα βήματα για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου, πέρα από την Παναττική Στάση Εργασίας που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013 (συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στα Δικαστήρια) και την κινητοποίηση στις 7 Σεπτεμβρίου 2013 στη ΔΕΘ.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά, ενωτικά και μαζικά «μέχρι την  ανατροπή της πολιτικής – λαιμητόμου των Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Αγαθών, των Δημοσίων Υπαλλήλων και ευρύτερα όλων των εργαζομένων».

Αυτή την ώρα αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαιδεύσεως (ΟΛΜΕ ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς την «Πολυκλινική», στην οδό Πειραιώς.

Το νοσοκομείο κλείνει αύριο και καταργούνται 110 κλίνες, ενώ περίπου 500 εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή