Με Γούντι Άλεν στο κλασικό «ραντεβού του Σεπτεμβρίου»

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 10:01
A- A A+

Ενδιαφέρουσες δημιουργίες της έβδομης τέχνης περιλαμβάνουν οι κινηματογραφικές πρεμιέρες που θα καλωσορίσουν  στο κλασικό «ραντεβού του Σεπτεμβρίου» τους φίλους της μεγάλης οθόνης. Οι νέες ταινίες της εβδομάδας περιλαμβάνουν περιπέτεια φαντασίας, ισπανικό θρίλερ, τρισδιάστατο μουσικό ντοκιμαντέρ, δύο βραβευμένα δράματα σε επανέκδοση καθώς και την νέα δημιουργία του μοναδικού Γούντι Άλεν.

«Θανάσιμα εργαλεία: Πόλη των οστών»

MOVIETRAILERSGR
Βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς μυθιστορημάτων της Κασάντρα Κλέρ, «Θανάσιμα εργαλεία», η οποία έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 22 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, η περιπέτεια φαντασίας του Χάραλντ Ζβαρτ - με τους Λένα Χίντλεϊ, Λίλι Κόλινς, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, Ρόμπερτ Σίχαν, Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ και Τζάρεντ Χάρις – μας μεταφέρει σε μία μεταφυσική ατμόσφαιρα αγγέλων και δαιμόνων, σε έναν κρυφό φανταστικό κόσμο, που κρύβεται μέσα στον πραγματικό.

Μια φαινομενικά συνηθισμένη έφηβη, όχι μόνο γίνεται μάρτυρας ενός φόνου, αλλά χάνει τη μητέρα της και δέχεται επίθεση από έναν δαίμονα. Στον δρόμο της, βρίσκονται οι Κυνηγοί των Σκιών, πολεμιστές ταγμένοι στην εξόντωση των δαιμόνων και τη διατήρηση της τάξης μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων. Και τότε, αρχίζει το μυστήριο, η μάχη και, φυσικά, ο έρωτας.

«Μέσα από τα μάτια τους»

HORRORNYMPHS
Στο ισπανικό θρίλερ του Χουάν Κάρλος Μεντίνα, που συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ Τορόντο 2012, ένας σπουδαίος νευροχειρουργός χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αυτό τον αναγκάζει να αναζητήσει τους βιολογικούς του γονείς, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει ένα σκοτεινό παρελθόν, ένα άσυλο με κάποια παράξενα παιδιά, τα οποία δεν αισθάνονταν τον πόνο και υποβάλλονταν σε μια απεχθή διδασκαλία. Πρωταγωνιστούν οι Άλεξ Μπρέντεμουλ, Τόμας Λεμαρκίς, Ιλίας Στόδαρτ, Μοτ Χάρις Ντάνλοπ Στόδαρτ, Ραμόν Φοντσερέ, Σίλβια Μπελ και Μπέα Σεγκούρα.

«Θλιμμένη Τζάσμιν»

MOVIETRAILERSGR
Ο μεγάλος αμερικανός ηθοποιός, μουσικός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Γούντι Άλεν, επανέρχεται με ένα ρομαντικό δράμα, το οποίο σκιαγραφεί τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η αδιαφορία και η μη αντιμετώπιση των σοβαρών καταστάσεων στη ζωή μας.
Η  Κέιτ Μπλάνσετ, πλαισιωμένη από τον  Άλεκ Μπόλντουιν και τους  Άντριου Ντάις Κλέι, Σάλι Χόκινς, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Μπόμπι Καναβάλε, Μαξ Κασέλα και Λούις Σι Κέι, ενσαρκώνει μία μοντέρνα νοικοκυρά, που, όταν όλα στη ζωή της καταρρέουν  από τις απιστίες του συζύγου της και την απώλεια της περιουσίας της, μετακομίζει στο σπίτι της αδερφής της, προσπαθώντας να συνέλθει.

«One Direction: This is us»

FEELGOODENTMENT
Την ιστορία του πιο αναγνωρισμένου και επιτυχημένου boy band της εποχής μας περιγράφει το τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ του Μόργκαν Σπέρλοκ, ξετυλίγοντας τον τρόπο με τον οποίο πέντε παιδιά κυνήγησαν το όνειρό τους και, ξαφνικά, από την άσημη και καθημερινή ζωή τους βρέθηκαν να δίνουν συναυλίες στα πιο διάσημα μέρη του κόσμου, με τα εισιτήρια να εξαντλούνται αμέσως και με εκατομμύρια οπαδούς.
Οι Νίαλ Χόραν, Ζάιν Μάλικ, Λίαμ Πέιν, Χάρι Στάιλς και Λούις Τόμλινσον συμμετείχαν  ξεχωριστά σαν σόλο καλλιτέχνες στο βρετανικό X - Factor, αλλά κανείς τους δεν κατάφερε να προκριθεί. Στη συνέχεια, δημιούργησαν το γκρουπ και κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Από εκεί ξεκίνησε η ανέλπιστη πορεία τους, την οποία περιγράφουν οι ίδιοι.

«Απέραντο γαλάζιο»

VELISSARIOS KOSSIVAKIS
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή του, το αξέχαστο δράμα του γάλλου συγγραφέα, σκηνοθέτη και παραγωγού Λικ Μπεσόν επιστρέφει, χωρίς να έχει χάσει τίποτα από τη βαθυγάλαζη μαγεία του. Γυρισμένη στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, με υπέροχες υποβρύχιες σκηνές, από έναν λάτρη της Ελλάδας, και αποτελώντας έναν ύμνο στην ελευθερία, τη ζωή και τη φύση, η ταινία τιμήθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου με τα βραβεία καλύτερης φωτογραφίας (Κάρλο Βαρίνι) και καλύτερης μουσικής (Ερίκ Σερά), το 1988.

Με τους Ζαν Ρενό, Ροζάνα Αρκέτ, Ζαν - Μαρκ Μπαρ, Μαρκ Ντουρέ, Γκρίφιν Ντιούν, Ανδρέα Βουτσινά, Τζιν Μπούις, Βαλεντίνα Βάργκας, Σέρτζιο Καστελίτο, Πωλ Σέναρ και Κλοντ Μπεσόν, δύο παλιοί αδελφικοί φίλοι, που λατρεύουν το  συναρπαστικό αλλά και  επικίνδυνο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης, συναντιούνται μετά από χρόνια. Ο ένας είναι πια ανίκητος πρωταθλητής και προκαλεί τον άλλο να τον ξεπεράσει. Η αναμέτρηση θα τους οδηγήσει σε καταστάσεις πέρα από τις ανθρώπινες ικανότητες.

«Η πηγή των παρθένων»

VELISSARIOS KOSSIVAKIS
Το ασπρόμαυρο σουηδικό δράμα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν - με τους Μαξ Φον Σίντοφ, Μπιργκίτα Βάλμπεργκ, Γκούνελ Λίντμπλομ και Μπιργκίτα Πέτερσον – κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1960, ενώ ήταν υποψήφιο και για Όσκαρ κουστουμιών. Βασισμένο στη σουηδική μπαλάντα του 13ου αιώνα, «Töres döttrar i Wänge», σόκαρε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις  με τις ρεαλιστικές σκηνές του. Μάλιστα, η προβολή του απαγορεύτηκε σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ένα κορίτσι βιάζεται και δολοφονείται από τρεις βοσκούς, οι οποίοι, στη συνέχεια και χωρίς να το γνωρίζουν, ζητούν  κατάλυμα για τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειάς του. Η φιλόξενη διάθεση των γονιών  του, που, επίσης, δεν ξέρουν τι έχει συμβεί στην κόρη τους, παίρνει άλλες διαστάσεις, όταν ανακαλύπτουν τα ματωμένα της ρούχα.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
 

 

Προτεινόμενα για εσάς