Ο Χ. Πρωτόπαπας για την άτυπη συνάντηση των ηγετών της Ε.Ε.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2003 14:13
A- A A+

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πατ Κόξ, τον Χαβιέ Σολάνα και τον Κόφι Ανάν (εφ' όσον βρίσκεται στις Βρυξέλλες εκείνες τις μέρες) θα συναντηθεί ο Κώστας Σημίτης, ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πληροφορία ότι ενδέχεται να μετακυλιστεί η ημερομηνία υπογραφής της πράξης προσχώρησης των δέκα νέων μελών, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Ως προς την ελληνική θέση για τη γαλλο-γερμανική πρόταση (που εισηγείται την ενίσχυση της ομάδας των επιθεωρητών του ΟΗΕ και την παράταση του χρόνου αποστολής τους), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει πάρει σαφή θέση επί της ουσίας, ως προεδρία όμως καλείται να συνθέτει τις επί μέρους προτάσεις. Αν συνεπώς εμφανιστεί να υποστηρίζει την άλφα ή τη βήτα πρόταση, τότε θα υποβαθμίσει το ρόλο της».

Αναφορικά τέλος, με δημοσίευμα κατά το οποίο η βρετανική κυβέρνηση είχε προτείνει στην Αθήνα την πολυμελή σύνθεση της συνάντησης της Δευτέρας (κατά τρόπο ώστε οι 15 ηγέτες να διαβουλευθούν από κοινού με τους 13 ηγέτες των υπό διεύρυνση και υποψηφίων χωρών) ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε, πως η ελληνική προεδρία δεν έχει αντίρρηση να ενημερώσει τις υπό διεύρυνση χώρες, πράγμα που εξ άλλου θα κάνει ο κ. Σημίτης την Τρίτη το πρωΐ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή