Ο Εργοτέλης «τέλειωσε» τον Λεβαδειακό σε πέντε λεπτά

Οι Κρήτες πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 23:25
UPD:27/08/2013 00:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Νίκη για τον Εργοτέλη με 2-0 επί του Λεβαδειακόύ. Στη φάση ο παίκτης του Εργοτέλη Μπαμ Μπαμ με τον παίκτη του Λεβαδειακού Λαμπρόπουλο, διεκδικούν την μπάλα.

A- A A+

Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφτανε για να δώσει τη νίκη στον Εργοτέλη επί του Λεβαδειακού με 2-0 (46΄ Αναστασάκος, 51΄ Μπαμπάμ) και να χαρίσει στους Ηρακλειώτες το πρώτο φετινό τρίποντο, στην τελευταία αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Χρειάστηκε πάντως να περάσουν 26 λεπτά για να δημιουργηθεί η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με τον Αναστασάκο να κατεβάζει ωραία την μπάλα και να σουτάρει αλλά τον Πρζιρόβσκι να αποκρούει. Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήρθε με δύο χαμένες ευκαιρίες ως τη λήξη του ημιχρόνου, την πρώτη στο 34΄ με τον Γεωργίου να κάνει την κεφαλιά και τον Αθανασίου να αποκρούει σε κόρνερ και την άλλη στο 41΄, με τον Βασιλείου να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να αστοχεί ελάχιστα.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ονειρώδες για τον Εργοτέλη και εφιαλτικό για τον Λεβαδειακό, που σε διάστημα πέντε λεπτών βρέθηκε πίσω με δύο γκολ! Στο 46΄ ο Μπαντιμπανγκά έκανε το γύρισμα, ο Χαντί το σουτ και ο πολύπειρος Αναστασάκος, πάντα μέσα στη φάση, έβαλε το πόδι του για το 1-0. Στο 51΄ ήρθε και το 2-0, όταν και πάλι από μπαλιά του Μπαντιμπανγκά ο Βραζιλιάνος Μπαμπάμ κατέβασε την μπάλα και «εκτέλεσε» άμεσα τον Πρζιρόβσκι.

Η απρόσμενη αυτή εξέλιξη επηρέασε και τη μορφή του αγώνα στη συνέχεια, με τους «πράσινους» να είναι «μουδιασμένοι» ως το 65΄ και τους Κρήτες να αρκούνται στη συντήρηση των κεκτημένων. Ως εκ τούτου, το αξιόλογο σουτ του Μάντζιου στο 67΄ που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ μπορεί να ήταν η μοναδική καλή στιγμή ως τη λήξη της αναμέτρησης, κάτι απόλυτα φυσιολογικό όμως αφού ο Λεβαδειακός ουδέποτε πίστεψε ότι μπορούσε να επιστρέψει στον αγώνα για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις