'Ακης Tσοχατζόπουλος: Βαριά άρρωστος ο Ζήγρας

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 18:56
UPD:19:24
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Απόλυτος ότι δεν έχει σχέση με τις offshore εταιρείες που του καταλογίζει ο Νίκος Ζήγρας, ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου.

A- A A+

Βαριά άρρωστο χαρακτήρισε στην απολογία του ο Ακης Τσοχατζόπουλος τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, ο οποίος έχει κατονομάσει τον πρώην υπουργό ως τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην πολύωρη απολογία του, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, αναφερόμενος στα όσα του έχει καταλογίσει ο εξάδελφός του, είπε πως ο Νίκος Ζήγρας είναι βαριά άρρωστος και έχει υποστεί ψυχική ζημιά.

«Εσύ είσαι ο ψυχικά άρρωστος», του απάντησε ο Νίκος Ζήγρας.

Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος που τον χειραγώγησε ο ανακριτής. Ο Ν. Ζήγρας ήταν ένας αυτόνομος επιχειρηματίας και ό, τι έκανε, το έκανε μόνος του. Λυπάμαι, τον κατέστρεψαν τον άνθρωπο, έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο και όχι στη φυλακή, υποστήριξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Καμία σχέση με offshore»  

Απόλυτος ότι δεν έχει σχέση με τις offshore εταιρείες που του καταλογίζει ο Νίκος Ζήγρας, ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου.

«Δεν με αφορά το θέμα των offshore, δεν έχω καμία σχέση με τις εταιρίες αυτές, ούτε εγώ, ούτε η κόρη, ούτε η γυναίκα μου» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας:  «Σε αυτές τις εταιρείες ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι είναι το ίδιο πρόσωπο. Όποιος έχει αυτές τις ιδιότητες έχει και την ευθύνη».

Aρνείται τη δωροδοκία

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε και την κατηγορία της δωροδοκίας από την κατασκευάστρια εταιρεία των γερμανικών υποβρυχίων Ferrostaal , τονίζοντας πως «οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν δέχθηκαν κάτι. Δεν δωροδοκήθηκαν. Ωστόσο δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Ο Ελληνικός Στρατός έχει χιλιάδες ανθρώπους. Πάντως ούτε ξέρω, ούτε είδα, ούτε άκουσα τίποτα για δωροδοκίες. Εμένα η σχέση μου με την Ferrostaal ήταν πολύ καθαρή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή