Άκης Τσοχατζόπουλος: Σκευωρία σε βάρος μου από προσκυνητές του Γ. Παπανδρέου

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 11:48
UPD:14:26
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος από το πρωί απολογείται ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του από «προσκυνητές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου», οι όποιοι, όπως υποστήριξε, ήθελαν την εξόντωσή του.

A- A A+

Πολιτικό στίγμα επιχείρησε να δώσει στη δίκη του για άλλη μια φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ξεκινώντας την απολογία του.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος από το πρωί απολογείται ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του από «προσκυνητές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου», οι όποιοι, όπως υποστήριξε, ήθελαν την εξόντωσή του.

Όπως είπε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, από το στάδιο ακόμα της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή «μας λάνσαραν ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο από πιστούς ανθρώπους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προήλθε από θεϊκή εξουσία άνωθεν», ενώ έκανε λόγο και για πολιτικο-δικαστικά κέντρα εξουσίας «που ασκούν εδώ και καιρό παρέμβαση στην ελληνική κοινωνία και τις διεθνείς σχέσεις».

Ειδικότερα για την υπόθεσή του ανέφερε πως «το κατηγορητήριο ήρθε έτοιμο από νομική εταιρεία».

Ουδείς άλλος πολιτικός ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει ελεγχθεί τόσες φορές όσο εγώ

Α. Τσοχατζόπουλος

«Στη μεταπολίτευση δεν έχει ξανασυμβεί επίθεση τέτοια μορφής σε ένα στέλεχος της πολιτικής, ουδείς άλλος πολιτικός ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει ελεγχθεί τόσες φορές όσο εγώ» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το μοναδικό του μέλημα ήταν η προστασία του δημόσιου συμφέροντος. 

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ άσκησε κριτική και στον πρόεδρο του δικαστηρίου στον οποίο καταλόγισε «την τάση να ασχολείται με τα μικρά και τα δεύτερα» και όχι την ουσία της υπόθεσης, αφού δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Σε σχέση με τους συγκατηγορούμενους του είπε ότι έχει τύψεις γιατί αν δεν ήταν εκείνος δεν θα είχαν προφυλακιστεί.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας ανάλγητη τη συμπεριφορά των δανειστών.

«Αφήστε ελεύθερη τη σύζυγό μου»

Ο πρώην υπουργός αναφέρθεκε ακόμη για πολλοστή φορά στη σύζυγό του, χαρακτηρίζοντας κορωνίδα της σκευωρίας σε βάρος του την απόφαση της Δικαιοσύνης να προφυλακίσει τη σύζυγό του Βίκη Σταμάτη.

Κατά την απολογία του, είπε πως είναι απάνθρωπη και εκβιαστική η προφυλάκιση της συζύγου και ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, ξέσπασε στους δικαστές: 

Έχω ένα παιδί επτά ετών που αναγκαστικά βρέθηκε εξόριστο 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, στο Ζέλι Φωκίδας μαζί με τη γιαγιά τον παππού. Είναι αναγκασμένο να πηγαίνει σε άλλο χωριό για να παρακολουθεί το σχολείο. Μάνα ανήλικου παιδιού η σύζυγος μου βρέθηκε στη φυλακή. Το ίδιο και η κόρη μου μάνα τριών ανήλικων παιδιών. Είναι νόμιμο να μας φυλακίσουν στο όνομα της οικογενειακής ευθύνης, εμάς παντελώς αθώους ανθρώπους;

newsroom naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή