«Απολύτως προστατευμένη η α' κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού»

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 15:51
UPD:16:00
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+
«Η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη» τονίζεται για άλλη μία φορά από πλευράς ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του κόμματος και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 
 
Πηγές της Χ. Τρικούπη σημειώνουν πως οι δύο άνδρες βρίσκονται σε διαρκή επαφή, επισημαίνοντας πως στη συνάντησή τους «έδωσαν λύση στο μείζον ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον κίνδυνο των πλειστηριασμών για τους δανειολήπτες εκείνους που λόγω της κρίσης δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους».
 
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμη πως τα στοιχεία που ζήτησε και πήρε η κυβέρνηση από τις τράπεζες, αποδεικνύουν ότι είναι ελάχιστοι αυτοί οι οικονομικά ισχυροί, οι οποίοι ενώ μπορούν απόλυτα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εκμεταλλεύονται απαράδεκτα τις ρυθμίσεις που γίνονται γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη. «Και αυτοί που "μπορούν" πρέπει να μην "κρύβονται" πια, αλλά να κληθούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους».
 
Παράλληλα, οι πηγές της Χ. Τρικούπη άφησαν αιχμές για τους χειρισμούς κυβερνητικών στελεχών αναφορικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην ανοίγουν Κυβερνητικά Στελέχη άκαιρα και ανεπεξέργαστα θέματα, που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους πολίτες».
 
Επίσης, εξαπέλυσαν βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώνοντας τον ότι «περισσεύει το θράσος». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή