Στα μέσα Μαρτίου η επίθεση στο Ιράκ, μεταδίδει το Ιτάρ Τας

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 08:07
A- A A+

Στα μέσα Μαρτίου σχεδιάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του Ιράκ, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, Ιτάρ Τας, επικαλούμενο αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους ήλπιζε αρχικά ότι θα χτυπούσε το Ιράκ στα μέσα Φεβρουαρίου. Ομως οι γαλλο-γερμανικές πρωτοβουλίες τον υποχρέωσαν να καθυστερήσει την έναρξη των επιχειρήσεων.

Οι πηγές που επικαλείται το Ιτάρ Τας, εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο πόλεμος στο Ιράκ είναι προαποφασισμένος, διότι η Ουάσινγκτον δεν θα ήθελε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η πολιτική αποφασιστικότητά της. Κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να συγκεντρώνει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, Χάουαρντ Μπέϊκερ, δήλωσε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράκ ακόμα κι αν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν λάβει νέα απόφαση που θα δίνει το «πράσινο φως» για τη χρήση στρατιωτικής βίας. Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την άποψη ότι μία επίθεση μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση την απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή