Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης

Ο «Δικέφαλος» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Σάλκε
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 23:34
UPD:22/08/2013 00:11
EPA/Friso Gentsch
A- A A+

Ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ισοπαλία με 1-1 που απέσπασε στο Γκελζενκίρχεν και την έδρα της Σάλκε.

Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Φαρφάν στο 32ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς, που ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη, ισοφάρισαν με τον Στοχ στο 73΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου, αλλά στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα.

Πιεστικός στην αρχή της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ, με τους «βασιλικούς μπλε» να βρίσκουν σταδιακά τα πατήματά τους, να αποκτούν μεγαλύτερη κατοχή και να γίνονται απειλητικοί για την του Χακόμπο. Η υπεροχή αυτή, μάλιστα, μεταφράστηκε σε γκολ, μετά από φάση διαρκείας στο 32΄ με τον Φαρφάν: οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Περουβιανός, με πλασέ άνοιξε το σκορ.

EPA/FRISO GENTSCH

Οι Γερμανοί βρέθηκαν εκ νέου σε θέση βολής στο 36΄, όταν από κεφαλιά–πάσα του Τζόουνς ο Σάλαϊ βρέθηκε απέναντι στον Χακόμπο, που όμως επενέβη αποτελεσματικά και εξοδετέρωσε την απειλή. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 38΄ με τον Λούκας, το σουτ του τελευταίου όμως από το σημείο του πέναλτι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Με επιθετική διάθεση μπήκαν οι παίκτες του Στέφενς στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή, αλλά δεν είχαν πια τη φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 57΄ ο Λούκας δεν μπόρεσε νικήσει τον Χίλντεμπραντ, στο 69΄ το σουτ έξω από την περιοχή του Στοχ επίσης δεν βρήκε στόχο, αλλά στο 73΄ ο Σλοβάκος με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο νίκησε τον Γερμανό τερματοφύλακα κάνοντας το 1-1 με ωραίο, τεχνικό δεξί σουτ. 

Στο εναπομείναν διάστημα η Σάλκε πίεσε και «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 80΄, στο τετ α τετ του Χέβεντες με τον Χακόμπο. Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» αντέδρασε όμως εξαιρετικά και αποσόβησε τον κίνδυνο, με την μπάλα να φεύγει στην πορεία σε κόρνερ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, η λήξη του οποίου βρήκε τους παίκτες της Σάλκε να αποδοκιμάζονται από το κοινό τους και τους συναδέλφους τους να αποθεώνονται από τους δικούς τους φίλους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις