Ντόπινγκ: Οκτώ Κινέζοι θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 21:33
EPA/JACEK TURCZYK

Eντός του 2013 στην Κίνα έχουν αναφερθεί 12 «κρούσματα» ντόπινγκ, όσα είχαν καταγραφεί ολόκληρο το 2012 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Κινεζικός Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ ανακοίνωσε ότι οκτώ αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν «θετικοί» σε απαγορευμένες ουσίες στη διάρκεια του δεύτερου τετάρτου της χρονιάς και πως τους έχει επιβληθεί προσωρινός αποκλεισμός.

Τη συγκεκριμένη οκτάδα συνθέτουν τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι προέρχονται από αθλήματα όπως ο στίβος, η πυγμαχία, το καγιάκ και το μπόντι μπίλντινγκ.

Ένας από αυτους βρέθηκε «θετικός» μέσα από το «βιολογικό διαβατήριο», το οποίο ελέγχει το αιματολογικό προφίλ των αθλητών στη διάρκεια του χρόνου. Να σημειωθεί ότι εντός του 2013 στην Κίνα έχουν αναφερθεί 12 «κρούσματα» ντόπινγκ, όσα είχαν καταγραφεί ολόκληρο το 2012. 

«Ο αριθμός των θετικών περιπτώσεων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και αυτό το γεγονός μας έστειλε μια προειδοποίηση», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ της Κίνας στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Xinhua.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις