Νέα αντιπαράθεση ξεκινά μεταξύ των ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 19:00
UPD:22:56
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ

Στη σημερινή ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ισχυρίζονται πως για το διάστημα 2008-2013 έχουν καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο ποσό μεγαλύτερο των 25 εκ. ευρώ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης αναμένεται να ανοίξει ανάμεσα στις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μετά την ανακοίνωση της πειραϊκής ομάδας με την οποία προκαλεί τους «πράσινους» να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία για τους φόρους που έχουν καταβάλει για το διάστημα 2008-2013.

Στη σημερινή ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ισχυρίζονται πως την ίδια πενταετία έχουν καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο ποσό μεγαλύτερο των 25 εκ. ευρώ, ενώ αναρωτιούνται αν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει υποβληθεί σε αντίστοιχη φορολόγηση.

«H διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει επανειλημμένα δηλώσει, προς κάθε κατεύθυνση, την ανάγκη διαφάνειας και ίσων όρων ανταγωνισμού στο χώρο του μπάσκετ. Άλλωστε μόνο με την διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα εξυγίανσης του αθλήματος. Φυσικά, δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι οι Αρχές θα συνδράμουν, πρώτα από όλους, την προσπάθειά μας αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. τη χορήγηση των στοιχείων των συμβολαίων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τους αθλητές και προπονητές της για τις αγωνιστικές περιόδους 2008-09 έως και 2012-13», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μια ΚΑΕ που διατείνεται με τον πλέον επίσημο και πανηγυρικό τρόπο ότι έχει προϋπολογισμό παραπλήσιο ή και μεγαλύτερο του Ολυμπιακού, εύλογα αναμένεται ότι θα έχει πληρώσει ανάλογους φόρους. Κατά την τελευταία πενταετία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο μόνο για φόρους αθλητών και προπονητών συνολικό ποσό που υπερβαίνει τα 25.000.000 ευρώ. Διερωτώμεθα εάν ο Παναθηναϊκός έχει υποβληθεί σε αντίστοιχη φορολόγηση. Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, αν υπεκφύγει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καλείται να φωτίσει με τα στοιχεία του ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ο έλεγχος των φορολογικών αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκκρεμή δικαστική διαφορά με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, οι πρωταθλητές Ευρώπης ανακοίνωσαν ότι «οι δύο πλευρές, με πνεύμα καλής συνεργασίας και διάθεσης έχουν επιλύσει συμβιβαστικά, ήδη από τον προηγούμενο μήνα, το ζήτημα που είχε ανακύψει από την μακρά απουσία του παίκτη από τις αθλητικές δραστηριότητες της ομάδας. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τις ευχαριστίες της για την προσφορά του Π. Βασιλόπουλου και εύχεται στον παίκτη να συνεχίσει με υγεία την αγωνιστική του δράση».

Όσο για την περίπτωση του Θοδωρή Παπαλουκά, η θέση του Ολυμπιακού είναι η ακόλουθη: «Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Πλην όμως, την θεωρεί άδικη και εσφαλμένη μια και στηρίχθηκε αποκλειστικά στην έλλειψη έγγραφης συμφωνίας με τον παίκτη για την αναπροσαρμογή της αμοιβής του στο πλαίσιο της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Γι' αυτό θα ασκήσει έφεση ενώπιον του CAS προσδοκώντας στην δικαίωσή της... ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις