Σαντορίνη: Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης «το αργότερο μέχρι αύριο»

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 17:31
UPD:18:24
EUROKINISSI/ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη προήδρευσαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης του νησιού.

A- A A+

Το αργότερο μέχρι αύριο η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη θα έχει αποκατασταθεί πλήρως, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο Θήρας, με τη συμμετοχή και της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές και πως η καταστροφή που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ήταν ουσιαστικά μία βλάβη στην «καρδιά» του εργοστασίου.

Σημείωσε ακόμη πως η αντίδραση της ΔΕΗ αλλά και της κυβέρνησης ήταν άμεση και υπενθύμιζε ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής η ηλεκτροδότηση κάλυπτε το 75% νησιού.

Ανέφερε τέλος πως τόσο ο ίδιος, όσο και  η κ. Κεφαλογιάννη μετέβησαν στο νησί «για να τονίσουμε την ευαισθησία όλων μας απέναντι στους πρωταγωνιστές της ανάκαμψης που είναι ο τουρισμός και τα νησιά μας και οι απίστευτες ομορφιές τους, όπως της Σαντορίνης».

«Και η παρουσία μας έχει να κάνει και με την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων που δεν πρέπει να επαναληφθούν όχι μονό στην Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά», πρόσθεσε.

Καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στα social media

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η διενέργεια καμπάνιας προβολής της Σαντορίνης στα social media από τον ΕΟΤ καθώς και η αναβάθμιση της παρουσίας της στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM) τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε δηλώσεις της, η κ. Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε ακόμη ότι οι αποχωρήσεις τουριστών ήταν ελάχιστες και οι ακυρώσεις μεμονωμένες και σημείωσε ότι το αεροδρόμιο του νησιού λειτούργησε κανονικά χωρίς καμία ακύρωση πτήσεων.

Επανέλαβε επίσης ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να αποτελούν «μέσο για προβολή και επικοινωνία», τονίζοντας, ότι οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας».

«Οι κρίσεις, μικρές ή μεγάλες, μας κάνουν σοφότερους αν έχουμε την ωριμότητα και τη ψυχραιμία να τις χειριστούμε και να τις διαβάσουμε προσεκτικά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η περιπέτεια της Σαντορίνης μπορεί και πρέπει να μας βοηθήσει για να εξάγουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού».

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχολόγια από τους υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού

Κριτική κατά των υπουργών Εσωτερικών και Τουρισμού, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο Θήρας άσκησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιος, κατηγορώντας τους ότι «προσπαθούν να διασκεδάσουν την πραγματικότητα για τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί στη Σαντορίνη» από το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων, «το μόνο που μπόρεσαν να υποσχεθούν» ο κ. Μιχελάκης και η κ. Κεφαλογιάννη, «είναι η αναβάθμιση της τουριστικής προβολής του νησιού στα social media και στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, καθώς και ευχολόγια, παρουσία και του Διοικητή της ΔΕΗ, για γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης».

«Ούτε λέξη για τη ριζική αντιμετώπιση του θέματος, ούτε λέξη για τις ευθύνες της ΔΕΗ σε σχέση με τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για την κατάσταση του σταθμού παραγωγής και, φυσικά, καμιά αναφορά στη διάλυση στην οποία οδηγούν τη ΔΕΗ, με την πολιτική της τριχοτόμησής της, της ανάθεσης εργασιών στους εργολάβους, την έλλειψη προσωπικού, την μεγάλη καθυστέρηση διασύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησής της», παρατήρησε ο κ. Συρμαλένιος.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή