ΔΕΗ: Επανέρχεται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 11:41
UPD:11:47
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ

Πυροσβεστικά οχήματα στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που τροφοδοτεί τη Σαντορίνη με ηλεκτρική ενέργεια μετά την έκρηξη και πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι προκαλώντας τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί.

A- A A+

Περιορισμένης χρονικής διάρκειας ηλεκτροδότηση των καταναλωτών γίνεται στη Σαντορίνη, μέχρι να επανέλθει πλήρως η λειτουργία του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί τους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

Ζητεί εκ νέου «την κατανόηση όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού μέχρι την τελική αποκατάσταση του προβλήματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ως το βράδυ η Σαντορίνη θα έχει ρεύμα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη μετά το μπλακ άουτ της Τρίτης που έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στο νησί παραμονές του Δεκαπενταύγουστου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος μιλώντας στο ραδιώφονο του ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι μέχρι το βράδυ η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί και το νησί θα έχει ξανά ρεύμα.Όπως τόνισε οι κάτοικοι και οι τουρίστες αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το γεγονός παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν.

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ η ηλεκτροδότηση στο νησί θα γίνεται κανονικά, ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε περιοδικά ρεύμα σε όλες τις περιοχές της Σαντορίνης.

«Κάθε ώρα που περνάει έχουμε μια βελτίωση της κατάστασης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζώρζος υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να διεκδικηθεί από τη ΔΕΗ μια επένδυση τέτοια ώστε να υπάρχουν εφεδρείες που θα αποτρέψουν παρόμοια περιστατικά στο νησί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή