Δ. Βίτσας: Να έρθει άμεσα νόμος που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 15:40
UPD:15:45
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για «παραλογισμό» των κυβερνώντων, αφού όπως είπε, όταν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος ήμασταν στην αρχή της λιτότητας.

A- A A+

Την ανάγκη να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νόμος που να απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για «παραλογισμό» των κυβερνώντων, αφού όπως είπε, όταν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος ήμασταν στην αρχή της λιτότητας. «Τώρα είναι καλύτερη η κατάσταση του κάθε νοικοκυριού; Προφανώς και όχι. Άρα, συζητάνε υπό χειρότερες προϋποθέσεις – αυτό θέλει η κυβέρνηση – να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας», ανέφερε.

Εκτίμησε επίσης ότι πίσω από το θέμα μα τους πλειστηριασμούς «βρίσκεται η επιδίωξη της εσωτερικής υποτίμησης και με άλλο τρόπο, δηλαδή, με την κατάρρευση της κατοικίας». «Οι “έξυπνοι” και οι ‘μπαταχτσήδες’ δεν μπορεί να είναι η δικαιολογία της κυβέρνησης», πρόσθεσε, ενώ διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει άπραγος.

«Δεν είναι δυνατόν να λέμε σε κάποιον ότι από τα 60, τα 70, τα 80 τ.μ. που είχες για τα παιδιά σου, τώρα θα σε πετάξουμε απ' έξω. Άρα, όταν θα έρθει δικαστικός επιμελητής, θα είναι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνία που θα υποστηρίξουν  την αποτροπή της διαδικασίας των πλειστηριασμών», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή