Ισραήλ: «Δεν θα μας υποδείξει κανείς πού θα χτίσουμε»

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 09:16
UPD:09:19
REUTERS/AMIR COHEN

Η επέκταση του ισραηλινού εποικισμού στα Κατεχόμενα απειλεί να προκαλέσει «κατάρρευση» των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.

A- A A+

Χχιλιάδες νέες κατοικίες θα κατασκευάσει το Ισραήλ στους εβραϊκούς Οικισμούς της Δυτικής Όχθης, όπως δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Στέγασης Ούρι Αριέλ, λίγες ώρες πριν από την επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.

«Θα κατασκευάσουμε χιλιάδες κατοικίες στη διάρκεια του νέου έτους στην Ιουδαία-Σαμάρεια (Δυτική Όχθη). Κανένας δεν θα μάς υποδείξει πού θα χτίσουμε», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός, σύμφωνα με τις δηλώσεις που μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ο Αριέλ, μέλος του θρησκευτικού εθνικιστικού κόμματος «Εβραϊκή Εστία», το οποίο αντιτίθεται στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, ανέφερε ότι οι κατοικίες αυτές θα ανεγερθούν σε απομονωμένους οικισμούς και όχι μόνο στους οικισμούς όπου ζει η πλειοψηφία των 360.000 εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή ηγεσία θέλει να προσαρτήσει τους μεγάλους αυτούς οικισμούς στο πλαίσιο συμφωνίας με τους Παλαιστινίους, ενώ οι απομονωμένοι οικισμοί είναι πιθανό να διαλυθούν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή