Απόπειρα απάτης ηλικιωμένων από στρατιωτικό

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 11:58
UPD:12:10
A- A A+

Συνελήφθη ανθυπασπιστής του ελληνικού στρατού, ο οποίος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένους, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα εισήχθησαν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα και έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργική επέμβαση.

Η αστυνομία αναζητεί συνεργό του 43χρονου στρατιωτικού, ο οποίος είχε αναλάβει να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα, προσποιούμενος τον γιατρό και αναγγέλλοντάς τους τα δήθεν δυσάρεστα νέα, ενώ ζητούσε την άμεση καταβολή χρημάτων ή τιμαλφών.

Τα τηλεφωνήματα γίνονταν πρωινές ή απογευματινές ώρες, με σκοπό να αιφνιδιάσουν τα θύματα μέσα στον ύπνο τους. Ο καταζητούμενος υποστήριζε συνήθως πως το παιδί των υποψήφιων θυμάτων υπέστη έμφραγμα ή κάποιο άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Μόνο τη Δευτέρα οι δράστες επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό να εξαπατήσουν επτά ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ο 43χρονος στρατιωτικός συνελήφθη επ' αυτοφώρω, την ώρα που πήγε να παραλάβει το μεσημέρι χρήματα από ανυποψίαστο θύμα.

Ο στρατιωτικός οδηγείται στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς επίσης για πιθανά άλλα θύματα.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή