Δύο συλλήψεις για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 14:07
UPD:14:08
A- A A+

Υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν ένας 46χρονος Έλληνας και ένας 26χρονος αλλοδαπός που αποσπούσαν από τα θύματά τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών τους προσώπων.

Η αστυνομία αναζητά ακόμη έναν συνεργό τους, ενώ σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας από αυτούς, προσποιούμενος τον εφημερεύοντα ιατρό, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα πρωινές και απογευματινές ώρες και τους ανέφερε ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο εισήχθη εσπευσμένα σε νοσηλευτικό ίδρυμα, με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στη συνέχεια παρέπεμπε τα θύματα σε έτερο δράστη, ο οποίος είτε προσποιούμενος εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ανέφερε ότι ο υποτιθέμενος ασθενής χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση και ζητούσε χρήματα είτε προσποιείτο συγγενικό τους πρόσωπο σε άσχημη ψυχολογικά κατάσταση προκειμένου να τα πείσει.

Ακολούθως κάποιος εκ των δραστών αναλάμβανε να παραλάβει τα χρήματα.

Οι δράστες με αυτή τη μέθοδο απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 36.500 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 4.000 ευρώ από 13 ανυποψίαστους πολίτες στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 27, αξιώνοντας χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 198.500 ευρώ.

Χθες το πρωί ο 46χρονος μετέβη στην οικία 53χρονης στην περιοχή του Φοίνικα, η οποία έπεσε θύμα απάτης της οργάνωσης, εμφανιζόμενος ως εντεταλμένος του υποτιθέμενου ιατρού και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθη στην οικία του. Χθες το απόγευμα συνελήφθη στην περιοχή του Προμαχώνα ο 26χρονος ο οποίος παραλάμβανε μετά από κάθε απάτη τα χρήματα που του έδινε ο 46χρονος συλληφθείς και τα οποία, αφού κρατούσε το μερίδιό του, μετέφερε στο συνεργό τους που αναζητείται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή