Λίβανος: Προσπάθειες για την απελευθέρωση των τούρκων πιλότων

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 15:37
UPD:15:47
REUTERS/HASAN SHAABAN

Λιβανέζοι στρατιώτες περιπολούν σε δρόμο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού μετά την απαγωγή δύο πιλότων που εργάζονται για τις τουρκικές αερογραμμές.

A- A A+

Τις «μέγιστες δυνατές προσπάθειες» για να επιτύχουν την απελευθέρωση των δύο πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών, οι οποίοι απήχθησαν χθες κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού καταβάλλουν οι αρχές του Λιβάνου, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μαρουάν Σαρμπέλ.

«Συνεχίζουμε την έρευνα για να βρεθούν οι δύο Τούρκοι (...). Ο Λίβανος τάσσεται κατά οποιασδήποτε απαγωγής και το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους απελευθερώσει», τόνισε προς τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Βηρυτό Ινάν Οζγιλντίζ, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, ANI.

Οι ένοπλοι που απήγαγαν χθες στην Βηρυτό τους δύο πιλότους των Τουρκικών Αερογραμμών αξιώνουν από την Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει τους σύρους αντάρτες, να αναγκάσει στους τελευταίους να αφήσουν ελεύθερους εννέα λιβανέζους σιίτες τους οποίους κρατούν ομήρους από τον Μάιο του 2012.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή