Στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, η ελληνική ταινία «Luton»

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 17:19
UPD:17:30

Σκηνή από την ταινία «Luton».

A- A A+

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, θα κάνει την πρεμιέρα της η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου,  με τίτλο «Luton».

Το ελληνικό φιλμ θα πάρει μέρος στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο τμήμα «New Directors», το οποίο φιλοξενεί πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες στην πρώτη ή δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Όταν όλα μοιάζουν ακίνητα και αναμενόμενα

Στην υπόθεση της ταινίας πρωταγωνιστούν τρεις πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους, ένας ευκατάστατος μαθητής λυκείου, ένας 50άρης οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου και μια ασκούμενη δικηγόρος γύρω στα 30. Μέσα στο πλαίσιο μιας συμβατικής ζωής που τους πιέζει, όταν όλα γι’ αυτούς μοιάζουν ακίνητα και αναμενόμενα, τα τρία αυτά πρόσωπα βρίσκουν τον δικό τους τρόπο διαφυγής.

Συντελεστές

Το σενάριο συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με τον Στέλιο Λυκουρέση, την διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιάννης Φώτου, το  μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, τον ήχο ο Λέανδρος Ντούνης, τα σκηνικά η Κική Πίττα και τα κοστούμια η Λίτα Κοκκονάρη.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Βλαχάκης, Ελευθερία Κόμη, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώτα Αργυροπούλου, Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, Κόνυ Ζήκου, Άννα Κουρουπού, Στηβ Κρικρής, Μάγδα Λέκκα, Αγλαΐα Παππά, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Μαρία Τσιμά, Munse Kamal Hossain. Έκτακτη φιλική συμμετοχή: Νέλλη Αγγελίδου.

Ο δημιουργός

Ο σκηνοθέτης, Μιχάλης Κωνσταντάτος.

Ο Μιχάλης Κωνσταντάτος σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τίτλο «Σχεδιασμός Χώρου και Πολιτισμός». Από το 2002 έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, πολιτιστικές εκπομπές και σίριαλ για την τηλεόραση, μουσικά video clip, θεατρικές παραστάσεις - είναι συνιδρυτής και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «blindspot» - ενώ έχει σχεδιάσει δύο installations για δημόσιους χώρους στην Αθήνα. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το «Luton» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.
 

Προτεινόμενα για εσάς