Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Ομπάμα

Νωρίτερα ο έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τζον Κέρι
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 20:56
UPD:22:12
A- A A+

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSC) Σούζαν Ράις, η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολαϊν Ατκινσον (ως πρώην επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του ΔΝΤ συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό Μνημόνιο) και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ (ειδική βοηθός του προέδρου και ανώτερη διευθύντρια για την Ευρώπη στο Λευκό Οίκο) και Μάικλ Σέσαμς (διευθυντής του Γραφείου Ε.Ε. και νότιας Ευρώπης του NSC).

Επίσης παρόντες είναι ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αλληλεγγύη Κέρι τον ελληνικό λαό

U.S. DEPARTMENT OF STATE

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στη συνάντησή που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλλει. Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν σημαντικά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως την χαρακτήρισε, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ήταν παραγωγική και επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Όπως ανέφερε η ίδια, μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο αμερικανός υπουργός αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε μάλιστα την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

ΚΚΕ: Ο Πρωθυπουργός προσελκύει επενδυτές διαφημίζοντας σκληρά μέτρα

Ο Πρωθυπουργός προσελκύει επενδυτές διαφημίζοντας σκληρά μέτρα, υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ.

«Η στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στα αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι, ανεξάρτητα από το μοντέλο διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης που εφαρμόζει κάθε χώρα και τις όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών - κυρίως της Γερμανίας - για το μίγμα διαχείρισης της κρίσης στην Ευρωζώνη, όλοι απαιτούν τη συνέχιση των σκληρών μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού και των άλλων λαών», αναφέρει και συνεχίζει:

«Αυτά τα σκληρά μέτρα διαφημίζει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ για να προσελκύσει επενδυτές, μαζί με την παράδοση του ενεργειακού πλούτου της χώρας σε επιχειρηματικούς ομίλους».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνά για νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του, καθώς επιβεβαιώνεται ότι στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ κυριαρχεί η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς στην περιοχή και η πιο ενεργητική συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις σε βάρος άλλων χωρών.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή