Ειδήσεις από Μαρινάκη στην παρουσίαση του Σαβιόλα

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 17:01
UPD:17:04
ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε ευχαριστημένος από τη μεταγραφή του στους «ερυθρολεύκους» και χαρούμενος από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε.

A- A A+

Μία ημέρα μετά την παρουσίαση των Τζόελ Κάμπελ, Ρομπέρτο Χιμένεθ, Καρλ Μετζανί και Μάικλ Ολαϊτάν, η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τον Χαβιέρ Σαβιόλα.

Ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε ευχαριστημένος από τη μεταγραφή του στους «ερυθρολεύκους» και χαρούμενος από την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, ενώ τόνισε πως είναι αποφασισμένος να δουλέψει για να απολαύσει ο κόσμος το παιχνίδι της ομάδας και ο σύλλογος να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

«Είμαστε χαρούμενοι που παρουσιάζουμε τον κ. Σαβιόλα, έναν παίκτη ο οποίος είναι κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι η υπέρβασή μας. Πιστεύω ότι και η εμπειρία και η τεχνική του θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα μας, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, όταν θα έρθει η στιγμή που θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, θα δείξει την αξία του και θα μας κάνει χαρούμενος» είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.

YOUTUBE/OLYMPIACOS FC - OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL
Ολυμπιακός: Η παρουσίαση του Χαβιέρ Σαβιόλα

Ο Αργεντινός επιθετικός παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σαβιόλα: «Ήρθα για να βοηθήσω και για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Από την πλευρά του, ο Σαβιόλα τόνισε πως υπέγραψε στον Ολυμπιακό «επειδή είχα διάφορα κίνητρα. Το πιο σημαντικό ήταν να βοηθήσω και λόγω της εμπειρίας που έχω. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω και να προσφέρω, για να απολαύσει ο κόσμος το ποδόσφαιρό μας και να μπορέσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι σκέψεις και οι συζητήσεις για τον Ολυμπιακό, τον έβλεπα ως έναν μεγάλο σύλλογο. Μετά, σημαντικό ρόλο για την απόφασή μου έπαιξε το Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Επίσης, μεγάλο ρόλο έπαιξε η συμπεριφορά των ανθρώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που μου έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα».

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Ολυμπιακού, με δεδομένες και τις μεταγραφές κινήσεις που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπογράμμισε ότι «σε όλες τις ομάδες που πέρασα έχω καταλάβει πως το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Παίζει ρόλο πως το σύνολο πρέπει να είναι αποφασισμένο και ενωμένο. Καμία ομάδα δεν κέρδισε ποτέ κάτι σοβαρό ή έναν τίτλο, εάν δεν είναι ενωμένη. Από εκεί και πέρα, είμαστε προετοιμασμένοι και θα πρέπει να έχουμε αποφασιστικότητα γι' αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Μαρινάκης: «Να σταματήσει η προππονητολογία»

Στη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τους λόγους, για τους οποίους έγινε η υπέρβαση με τον Σαβιόλα, αλλά και το μέλλον του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία. «Ήρθαμε εδώ για τον κ. Σαβιόλα και όχι για άλλα ερωτήματα, αλλά μπορούμε να απαντήσουμε. Πρώτον για την υπέρβαση, νομίζω ότι αυτό που έχει κουράσει τον κόσμο είναι αυτή η μιζέρια που βγαίνει από τα ΜΜΕ για όλα αυτά τα μέτρα και όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα σημερινά δεδομένα. Πιστεύω πως αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Από εκεί και πέρα, ορισμένοι από εμάς, που μπορούμε να κάνουμε μία υπέρβαση για τον τόπο και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο, νομίζω ότι είναι υποχρέωση όλων μας. Το θεωρώ ηθική μου υποχρέωση», είπε. 

«Το θέμα με τον προπονητή και την προπονητολογία πρέπει να σταματήσει. Ο Ολυμπιακός, όταν πρέπει, θα είναι έτοιμος. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό, έχει ενισχυθεί, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι άλλο. Η ομάδα έχει κάνει πολύ σκληρή προετοιμασία. Έτσι, είναι λογικό, όταν είναι κουρασμένη, να μην μπορεί να δείξει αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Εμείς παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί θα γίνει. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Υπάρχει χρόνος. Έχουμε 40 μέρες πριν το Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα, αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, θα γίνουν», απάντησε για να ακούσει ο Μίτσελ.

Σκέψεις αποχώρησης από την προεδρία

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία του ιδρύματος "Olympiacos Foundation" που ετοιμάζεται να λειτουργήσει, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το ίδρυμα αυτό το έχουμε σκεφτεί εδώ και έναν χρόνο. Έχουμε κάνει τις απαιτούμενες διεργασίες για να λειτουργήσει, μέσα στον χρόνο. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει βοηθήσει πολλά ιδρύματα. Σε αυτό το ίδρυμα, όπως το σκέφτομαι, θα μετέχουν άνθρωποι με γνώση για να βοηθήσουν τον κόσμο που το έχει ανάγκη».

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος διέψευσε τα περί εξαγοράς του ραδιοφωνικού σταθμού 902, επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ, λόγω του νέου αθλητικού νόμου. «Σκέφτομαι να παραιτηθώ από την προεδρία του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που το έχω πει πέρυσι στο συνέδριο της Θύρας 7. Δεν μπορεί να είμαι όμηρος του κάθε εισαγγελέα. Δεν γίνεται να υποφέρω καθημερινά. Δεν με εκφράζει η Ελλάδα του Κορρέ και της Παπανδρέου, αφού μπορούν με δίωξή τους να σε βάλουν σε μια ομηρία χρόνων χωρίς κανένα στοιχείο, και να υποφέρω κοινωνικά και επαγγελματικά. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχτώ και δεν με ευχαριστεί. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα, αλλά να μην υπάρχει καμία ανησυχία στον κόσμο: Θα είμαστε δίπλα στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι και φέτος ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα και θα προσφέρει θέαμα. Αν είμαστε τυχεροί στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πάμε ακόμα καλύτερα», ήταν η απάντησή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις