Σε διαθεσιμότητα περνούν 1.618 υπάλληλοι του υπ. Υγείας

Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 14:00
UPD:14:48
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου αύριο θα εκδοθεί υπουργική απόφαση και άμεσα ξεκινά η διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε μέχρι τις 13 Αυγούστου να ανακοινωθούν τα ονόματα και στα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις.

A- A A+

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας αναμένεται να περάσουν 1.618 υπαλλήλοι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, που παρουσίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης. 

Όπως έγινε γνωστό, αύριο θα εκδοθεί υπουργική απόφαση και άμεσα ξεκινά η διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε μέχρι τις 13 Αυγούστου να ανακοινωθούν τα ονόματα και στα μέσα Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις .

O υπουργός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο για την αναμόρφωση της λειτουργίας νοσοκομείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ενοποιήσεις τμημάτων και κλινικών, ανάπτυξη εναλλακτικών δομών παροχής δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση και αναβάθμιση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας).

Μεταξύ άλλων προτείνεται: 

  • Το προσωπικό του ΓΝ Πατησίων να ενισχύσει κυρίως τις δομές του νοσοκομείου ΓΟΝΚ «Αγ. Ανάργυροι» και του ΓΝΘΠ «Παμμακάριστος», όπως η οφθαλμολογική κλινική.
  • Το συγκρότημα της Πολυκλινικής να μετατραπεί σε Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας και Χρόνιων Νοσημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτό να στεγάσει επιπλέον μία Καρδιολογική Μονάδα (ήδη διαθέτει μονάδα εμφραγμάτων) και μία Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.
  • Να ενισχυθεί ο Βόρειος Άξονας της Αττικής με τη δημιουργία μιας ομάδας νοσοκομείων (hospital trust) με τη διασύνδεση των νοσοκομείων Σισμανόγλειο – Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης, με την ταυτόχρονη αλλαγή χαρακτήρα του νοσοκομείου Φλέμιγκ από Γενικό Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο Αποκατάστασης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή