Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ουγγαρία στο πόλο

Οι Μαγυάροι του Μπένεντεκ νίκησαν στον τελικό το Μαυροβούνιο
Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013 10:40
UPD:15:23
REUTERS/MICHAEL DALDER

Η Ουγγαρία, μαζί με την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία, είναι οι πολυνίκεις της διοργάνωσης, μετρώντας από τρία Κύπελλα.

A- A A+

Τον τρίτο τίτλο στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατάκτησε η ανδρική ομάδα πόλο της Ουγγαρίας, μετά τη νίκη της στον τελικό της Βαρκελώνης με 8-7 επί του Μαυροβουνίου.

Οι Μαγυάροι μπορεί να είχαν προβληματίσει στους φιλικούς αλλά και κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης στη διοργάνωση, αλλά όταν άρχισαν τα κον άουτ παιχνίδια άρχισαν να αφήνουν εκτός τους αντιπάλους τους τον ένα μετά τον άλλο.

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Βίκτορ Νάγκι, οι Ούγγροι έδωσαν μάχη με τους πολύ δυνατούς Μαυροβούνιους, αν και δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ, και τελικά πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Σίβος στον παίκτη παραπάνω, 1.19 πριν τη λήξη, ενώ στην εκπνοή ο Νάγκι απέκρουσε σουτ του Ντράσκο Μπργκούλιαν.

Η Ουγγαρία, μαζί με την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία, είναι οι πολυνίκεις της διοργάνωσης, μετρώντας από τρία Κύπελλα, ενώ το Μαυροβούνιο, στην τρίτη συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατάκτησε το πρώτο μετάλλιό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις