Η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό στο φιλικό του «Άνφιλντ»

Οι «κόκκινοι» τίμησαν τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλη Μαρινάκη
Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013 17:23
UPD:22:25
olympiacos.org

Ο Στίβεν Τζέραρντ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη

A- A A+

Η Λίβερπουλ ήταν η νικήτρια του φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη προς τιμήν του αρχηγού της Στίβεν Τζέραρντ στο «Άνφιλντ» και έληξε με τους «κόκκινους» να επικρατούν των «ερυθρόλευκων» 2-0, ύστερα από καλή εμφάνιση. .

Τα έσοδα του ματς, όπως και εκείνα από τις εκδηλώσεις εορτασμού της «χρονιάς Τζέραρντ», θα διατεθούν στο ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 προς ενίσχυση των παιδιών και των νέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

YOUTUBE/OLYMPIACOS FC - OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL
Η βράβευση του Β. Μαρινάκη από την Λίβερπουλ

Δείτε πλάνα από την βράβευση του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη από την Λίβερπουλ.

Εκπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα, από 45.000 φιλάθλους που σιγοτραγουδούν ευλαβικά το τραγούδι σήμα-κατατεθέν της Λίβερπουλ, «You'll never walk alone». 

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τιμήθηκε από τον Τζέραρντ και τη Λίβερπουλ, πριν την έναρξη του φιλικού των Πειραιωτών, ενώ ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αρχηγό των «κόκκινων», αλλά και τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσουν αναμνηστικά.

OLYMPIACOS.ORG

Φάση από τον αγώνα

Σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό τομέα, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 σημειώνοντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο. Στο 24΄ και μετά από λάθος του Μεντζανί, ο Άσπας άλλαξε γρήγορα την μπάλα και έκανε τη σέντρα δίνοντας την ευκαιρία στον Άλεν να σκοράρει με προβολή. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς διπλασίασε τα τέρματά της στο 63΄, όταν ο Στέρλινγκ πάσαρε στον Χέντερσον, ο οποίος σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα.

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό που ήρθε εδώ και ήταν ένας καλός αντίπαλος. Οι οπαδοί ήταν πάντα εκπληκτικοί μαζί μου από την ημέρα που έκανα το ντεμπούτο μου, αλλά αποχωρώντας σήμερα από τον αγωνιστικό χώρο με τις τρεις κόρες μου, που είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι της ζωής μου, ήταν σαν να έχω κερδίσει κι άλλο τρόπαιο. Έζησα και αγάπησα την κάθε στιγμή», δήλωσε ο αρχηγός της Λίβερπουλ.

Η δήλωση Μαρινάκη

Με γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός,Βαγγέλης Μαρινάκης, αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις των δύο συλλόγων, εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Στίβεν Τζέραρντ, το οποίο ευχαρίστησε που επέλεξε τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο και αποκάλυψε ότι φίλος της μεγάλης αγγλικής ομάδας.

Στη δήλωση του κ. Μαρινάκη αναφέρονται, μεταξύ άλλων:

«... Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού μια ζωή, όπως ήταν και ο πατέρας μου πριν από εμένα, οπότε γνωρίζω πολύ καλά την περηφάνια και το ιδιαίτερο συναίσθημα να είσαι κομμάτι μιας ομάδας που χαρίζει επιτυχίες στο σύλλογο που υποστηρίζεις με όλη σου τη ψυχή και το σώμα. Ο Στίβεν επέλεξε τον Ολυμπιακό για την ιδιαίτερη αυτή “αναμέτρηση” για όλα όσα σημαίνει και θα σημαίνει αυτή για τον ίδιο, όμως αισθάνομαι ότι οι δύο σύλλογοι έχουν μια πολύ ξεχωριστή σχέση και ιδιαίτερη απήχηση.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα από το λιμάνι του Πειραιά, που αποτελεί πλέον τμήμα της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, οι φίλαθλοί του φημίζονται ως οι καλύτεροι και οι πιο παθιασμένοι στην Ελλάδα, καθώς δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, και αναμφίβολα αυτό το πάθος και η αφοσίωσή τους αποτέλεσε συχνά τον 12ο παίκτη που με τις επευφημίες του οδήγησε τους ερυθρόλευκους στη θέση του πιο επιτυχημένου συλλόγου στην Ελλάδα με 40 πρωταθλήματα, μαζί με το φετινό.

Συνεπώς, είναι ίσως εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Λίβερπουλ FCείναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και γιατί κι εγώ προσωπικά, όταν ήρθα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ζήσω για μια περίοδο όταν ήμουν νεώτερος, είχα την φυσιολογική τάση να υποστηρίξω τη Λίβερπουλ όπως και κάνω μέχρι σήμερα, καθώς οι δεσμοί και οι ομοιότητες είναι τόσο σαφείς και ισχυροί.

Οι σύλλογοι δέθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω των αντίστοιχων τραγωδιών που βίωσαν. Γνωρίζω ότι όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται απόλυτα στο πλευρό των φιλάθλων στο πλαίσιο της εκστρατείας για την απόδοση δικαιοσύνης για το χαμό των 96 ανθρώπων, καθώς κι εμείς ζήσαμε την τραγωδία της Θύρας 7, στην οποία 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους πριν από λίγο περισσότερα από 30 χρόνια.

Μας γεμίζει με εξίσου μεγάλη χαρά η απόφαση του Στίβεν να δωρίσει τα έσοδα από την αναμέτρηση στο Ίδρυμα Στίβεν Τζέραρντ (StevenGerrardFoundation), μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς ενισχύει και το αίσθημα κοινής κατανόησης μεταξύ μας, αφού και εμείς θα δωρίσουμε τα δικά μας έσοδα σε αντίστοιχες φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν απόλυτη ανάγκη υποστήριξης σήμερα...».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις