Αίγυπτος: Απαγόρευση πρόσβασης στο χώρο συγκέντρωσης των ισλαμιστών

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 17:25
UPD:19:59
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι.

A- A A+

Την πρόσβαση στο χώρο όπου διεξάγεται η νέα μαζική διαμαρτυρία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ενάντια στην αποπομπή, πριν από περίπου ένα μήνα, του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, στο Κάιρο, είναι έτοιμες να αποκλείσουν οι αρχές ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας απέρριψε την ιδέα να διαλύσει με τη βία την μεγαλύτερη καθιστική διαμαρτυρία των υποστηρικτών του κ. Μόρσι γύρω από ισλαμικό τέμενος στην περιοχή Ραμπάα Αλ Ανταουίγια του Καΐρου.

Ωστόσο, αποφάσισε να αποκλείσει όλες τις οδούς οι οποίες οδηγούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Εξάλλου, οι ισλαμιστές προχώρησαν και στη δημιουργία τρίτου χώρου καθιστικής διαμαρτυρίας, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αμφισβητώντας έμπρακτα την εντολή της κυβέρνησης να διαλυθούν.

Η μεταβατική αιγυπτιακή κυβέρνηση υπό τον Χαζέμ Ελ Μπεμπλάουϊ χαρακτήρισε την Τετάρτη τις εκδηλώσεις των υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι απειλή για την εθνική ασφάλεια και έδωσε εντολή στις αρχές να τις αντιμετωπίσουν στα πλαίσια του αιγυπτιακού νόμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή