Ιταλία: Κηδεύτηκαν τα θύματα του τροχαίου

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 12:29
UPD:14:20
Reuters/CIRO DE LUCA

 Πάνω από τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε στο Ποτσουόλι της νότιας Ιταλίας. Το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ήταν κατάμεστο, ενώ τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι βρέθηκαν στον εξωτερικό του χώρο.

A- A A+

Πάνω από τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε στο Ποτσουόλι της νότιας Ιταλίας, όταν λεωφορείο έπεσε στο κενό από γέφυρα ύψους 30 μέτρων.

Το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ήταν κατάμεστο, ενώ τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι βρέθηκαν στον εξωτερικό του χώρο. Παρών στην τελετή ήταν και ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

REUTERS

Οι συγγενείς των θυμάτων έμειναν όλη τη νύχτα κοντά στα φέρετρα με τις σορούς των αγαπημένων τους, με ειδική άδεια που έλαβαν από τον δήμο. Ο πόνος τους ήταν φανερός. Οι περισσότεροι δεν σηκώθηκαν ούτε για να ανταλλάξουν τον καθιερωμένο ασπασμό, όταν τους το ζήτησε ο ιερέας.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επέστρεψε χθες από την Βραζιλία.

Τα αίτια του τροχαίου ερευνούνται και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν αποστείλει πέντε κλήσεις σε απολογία. Υπενθυμίζεται ότι το λεωφορείο είχε 48 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 39 σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή