Ιταλία: Στους 39 οι νεκροί από την πτώση του λεωφορείου

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 11:45
UPD:17:46
Reuters/STRINGER/ITALY

Σε ένδειξη πένθους ο Ενρίκο Λέτα ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ακρόπολη.

A- A A+

Στους 39 ανέρχεται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών, ο αριθμός των νεκρών στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Ιρπίνια της νότιας Ιταλίας, όταν λεωφορείο έπεσε στο κενό από οδογέφυρα ύψους 30 μέτρων.

Οι 10 επιζήσαντες έχουν τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στο Αβελίνο, το Σαλέρνο και τη Νόλα, σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και επιβάτες των έξι αυτοκινήτων με τα οποία συγκρούστηκε το λεωφορείο, έξι εκ των οποίων είναι παιδιά.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αυξημένη ταχύτητα του οχήματος, καθώς εισερχόταν στη γέφυρα, ενώ, σύμφωνα με άλλες αναφορές, το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από λάστιχο το οποίο έσκασε τη στιγμή που το λεωφορείο έμπαινε στην οδογέφυρα.

Επιζών του δυστυχήματος σημείωσε ότι ο οδηγός, ο οποίος έχασε τη ζωή του, φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του οχήματος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η εισαγγελία της πόλης Αβελίνο άρχισε έρευνα για τις κατηγορίες σειράς ανθρωποκτονιών εξ αμελείας, χωρίς να έχει αποστείλει, ακόμη, καμία κλήση σε απολογία.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Οι επιβάτες ήταν όλοι τους φίλοι και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στην Νάπολη.

REUTERS

Η συγκεκριμένη οδογέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλίσης του παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.

Ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής, Αλέσιο Μπαρμπαρούλο, σημείωσε ότι οι μπάρες ασφαλείας θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να έχουν αποτρέψει το δυστύχημα, ωστόσο «είναι προφανές ότι η σύγκρουση έγινε με τέτοια ένταση που οι μπάρες δεν άντεξαν και υποχώρησαν».

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Μαουρίτσιο Λίπι, δήλωσε ότι το όχημα είχε περάσει τον καθιερωμένο έλεγχό του το Μάρτιο και δεν υπήρχε καμία ένδειξη τεχνικών ή μηχανολογικών προβλημάτων.

Ήδη διενεργείται τοξικολογική εξέταση στη σορό του οδηγού προκειμένου να ερευνηθεί κάθε πιθανότητα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο αυτοκινητόδρομος Νάπολι – Μπάρι έκλεισε λόγω του συμβάντος.

Τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 38 νεκρούς, ωστόσο το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών δίνει απολογισμό 39 θυμάτων.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, έκανε λόγο, από την Ελλάδα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, για «τεράστια τραγωδία».

Σε ένδειξη πένθους ο κ. Λέτα ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ακρόπολη.

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια, δυστύχημα στο ίδιο σημείο είχε κοστίσει τη ζωή έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 11.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή