Αίγυπτος: Διώρη συνάντηση είχαν Άστον - Μόρσι

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 09:57
UPD:11:41
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον πραγματοποιεί το δεύτερο ταξίδι της στην Αίγυπτο μετά τις πολιτικές ταραχές που ξέσπασαν στη χώρα, ύστερα από την αποπομπή στις 3 Ιουλίου του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.

A- A A+

Συνάντηση με τον αποπεμφθέντα αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι είχε αργά το βράδυ της Δευτέρας η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ε.Ε.: Η Κ. Αστον για την Αίγυπτο

Η συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον από το Κάιρο.

Η είδηση κοινοποιήθηκε από την εκπρόσωπό της Μάγια Κοτσίγιαντσιτς στο twitter. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος ανήρτησε σε μήνυμά της ότι υπήρξε μία μη προγραμματισμένη συνάντηση και πως Άστον και Μόρσι είχαν μία «σε βάθος συζήτηση» που διήρκησε δύο ώρες, χωρίς όμως να αναφέρει τον τόπο των συνομιλιών.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναχώρησε από το Κάιρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προς κατεύθυνση που δεν έγινε γνωστή.

REUTERS

O Μόρσι που κρατείται από τον στρατό σε μυστικό σημείο αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία με την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, στόχος της οποίας ήταν η πραγματοποίηση «εχθρικών ενεργειών» στη χώρα κατά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

REUTERS

Η Άστον πραγματοποιεί το δεύτερο ταξίδι της στην Αίγυπτο μετά τις πολιτικές ταραχές που ξέσπασαν στη χώρα, ύστερα από την αποπομπή στις 3 Ιουλίου του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.

Συνέχιση των διαδηλώσεων προανήγγειλαν οι ισλαμιστές

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Εξάλλου, ισλαμικές οργανώσεις ανακοίνωσαν πως ξεκαθάρισαν στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ότι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις τους έως ότου επιστρέψει η «συνταγματική νομιμότητα».

«Ο συνασπισμός διαβεβαίωσε ότι ο αιγυπτιακός λαός δεν θα φύγει από τους δρόμους και τις πλατείες μέχρι να επιστρέψει η νομιμότητα»,  τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, την ώρα που οι κινητοποιήσεις και οι πορείες σε αυτή τη βαθιά διχασμένη χώρα προκαλούν όλο και περισσότερες ανθρώπινες απώλειες.

Υπενθυμίζεται πως τα ισλαμικά κόμματα έχουν καλέσει «ένα εκατομμύριο ανθρώπους» σε διαδήλωση σήμερα για να ζητήσουν την επιστροφή του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή