Η Αυστραλία άφησε εκτός τετράδας την Εθνική Γυναικών

Η ελληνική ομάδα έμεινε εκτός τετράδας μετά την ήττα με 9-5
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 19:14
UPD:22:02
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την ήττα με 9-5 από την Αυστραλία γνώρισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

A- A A+

Η Αυστραλία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στο δρόμο της Εθνικής Γυναικών στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει στη Σανγκάη.

Η Εθνική ηττήθηκε 9-5 (οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 2-2, 3-1) από την «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού σίβου της Βαρκελώνης και θα αρκεστεί στη διεκδίκηση μιας θέσης μεταξύ της πέμπτης και της όγδοης, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Τετάρτης (16:30) με τον Καναδά, ο οποίος νωρίτερα έχασε 17-9 από τη Ρωσία.

Τα πρώτα 3 λεπτά αποδείχθηκαν καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα, καθώς η ελληνική ομάδα αιφνιδιάστηκε από τις γρήγορες επιθέσεις των Αυστραλών και δέχθηκε τρία γκολ, με πέναλτι της Σάουθερν, από γρήγορο σουτ της Γουέμπστερ και από τη ΜακΓκι στην κόντρα. Η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, καθώς ενδιάμεσα είχε προλάβει να ισοφαρίσει προσωρινά η Αβραμίδου, και έκτοτε έμεινε συνεχώς πίσω. 

«Ηταν καλύτερές μας σε όλα οι Αυστραλέζες, κυρίως στη φυσική κατάσταση και στη δύναμη. Εμείς πετάξαμε στο κενό το 1ο και 4ο οκτάλεπτο και δίκαια επικράτησαν. Αφήσαμε να κάνουν σουτ από μακριά και στον αιφνιδιασμό, δεν εκμεταλλευτήκαμε τον παίκτη παραπάνω και είχαμε κάποιες τσάμπα χαμένες μπαλιές, που μας κόστισαν. Έχουμε νέα ομάδα, αποκτούν εμπειρίες οι μικρές και τώρα ξανά κόντρα στον Καναδά, αλλά με διαφορετική ψυχολογία, έχουμε ακόμη στόχο, που είναι η 5η θέση και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, όταν μάλιστα φτιάχνουμε κάτι καινούργιο» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης.

Η Ασημάκη παραδέχθηκε ότι ο αντίπαλος «ήταν καλύτερη, πιο ισορροπημένη ομάδα από εμάς και είχαν σε όλα αλληλοκάλυψη και φυσική κατάσταση. Είμαστε νέα ομάδα, που θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να "δέσει" ώστε να ξαναβρεθούμε ψηλά. Δουλεύουμε και συνεχίζουμε», ενώ η Ρουμπέση πρόσθεσε πως «όπως και να το κάνουμε ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από μας η Αυστραλία. Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, δεν παίξαμε και δίκαια χάσαμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις